נשירת שיער אצל נשים

כל מה שחשוב לדעת על התקרחות נשית ועל נשירת שיער אצל נשים

סובלת מנשירת שיער, שגורמת לשיערות שלך להישאר על המברשת בעת סירוק השיער, או לנשירת שיער בעת חפיפת השיער במקלחת? קודם כל, כדאי שתדעי שאת ממש לא לבד. ושנית, כדאי שתדעי שיש מה לעשות עם זה. כך שזה ממש לא סוף העולם, כמו שאולי זה יכול להרגיש. נשים רבות חוות נשירת שיער וכך גם התקרחות נשית. ולמעשה, מדובר בתופעה נפוצה למדי, שנשים רבות מוטרדות בגללה, ומחפשות עליה מידע ופתרונות. ולכן, החלטתי לכתוב עבורך את המאמר הנוכחי – עם כל מה שאת צריכה לדעת על נשירת שיער והתקרחות אצל נשים.

התקרחות נשית

נשירת שיער אצל נשים, והתקרחות נשית

התקרחות נשית? “לא מדברים על זה”

לצערנו, התקרחות נשית היא נושא שכמעט ולא מדברים עליו. וזאת בשונה מהתקרחות גברית – שהיא הרבה יותר “מדוברת”.
הסיבה של זה היא כנראה הסטראוטיפ לפיו “רק גברים מתקרחים”. הרי תחשבי על זה, האם אי פעם ראית מנחה בטלוויזיה, שהיא מתקרחת? סביר להניח שלא. והאם אנו רואים בטלוויזיה גברים קרחים? בוודאי שכן, אפילו הרבה. האם שמענו על התקרחות גברית? ללא סוף. והאם שמענו על התקרחות נשית? כנראה שלא ממש, כי אף אחת לא כל כך רוצה לדבר על זה.

סטטיסטיקות של נשירת שיער אצל נשים

מכיוון שהתקרחות נשית היא נושא לא מדובר, נדמה שאין תופעה כזו. אך המציאות בפועל, היא שעל פי ההערכות כ-50% מהנשים חוות תופעה של נשירת שיער ואפילו התקרחות, עוד לפני גיל 50! כן, כן, תאמינו או לא – כמחצית מהנשים סובלות מנשירה ומקרחות בשיער, עוד לפני הגעתן לגיל 50. ומה שחשוב עוד יותר לציין, זה שנשירת השיער יכולה להתחיל כבר בגילאי ה-30, ואפילו בשנות העשרים המוקדמות! כך שאין ספק שהסטראוטיפ לפיו “רק סבתות וזקנות מתקרחות” – הוא פשוט שקרי ולא נכון. וזאת מכיוון שגם נערות ונשים צעירות יכולות לסבול מנשירת שיער ומהתקרחויות.

דפוסי התקרחות נשית

נשירת השיער יכולה להיות נשירה של השיער מכל חלקי הראש, או נשירה ממקום מסוים על הקרקפת – שיוצרת מראה של התקרחות נקודתית. כך או כך, דפוס התקרחות נשית קלאסית, הוא עלייה של קו השיער למעלה (היוצר מצח גבוה יותר, או מראה של “מפרצים”). בנוסף, נשים מבוגרות לרוב יאבדו את רוב השיער שנמצא על האזור העליון של הקרקפת, ופחות באזורים הצידיים והתחתונים של הקרקפת (אם כי גם שם יכול להיות דילול של השיער). כמו כן, כדאי לציין שרוב הנשים לא מגיעות למצב של קרקפת קרחת לגמרי, כמו שקורה לרוב בהתקרחות גברים. אלא אצל נשים שהתחילו להתקרח, לרוב נראה שיער דליל, שנהיה דליל יותר עם הזמן. כך שעל כל 5 שיערות, יישארו שתיים – מה שיוצר מראה של שיער דליל ושל התקרחות.

נשירת שיער אצל נשים

התחלת להתקרח? את לא לבד!

אז, נכון, זה באמת לא נעים להודות בעובדה שהשיער שלך נושר, ושהתחלת להתקרח. אבל, חשוב שנודה בזה, ושנעלה את נושא ההתקרחות הנשית אל השיח הציבורי. כך שגם אם החברות הכי טובות שלך לא מספרות לך על זה, הנה סיפורים של כמה נשים מפורסמות בנושא התקרחות נשית, שיעזרו לך להבין שאת ממש לא לבד.

סיפורי התקרחות נשית של מפורסמות:

ג’יידה פינקט־סמית’, המוכרת בעיקר כאשתו של השחקן ויל סמית’, אמרה פעם באחד מהראיונות שלה “שואלים אותי הרבה למה אני מסתובבת עם המטפחות האלה, ובכן – אני מתמודדת עם בעיה של נשירת שיער. זה היה מפחיד כשזה התחיל. יום אחד הייתי במקלחת, ואגרוף מלא שערות נשאר בידי. שאלתי את עצמי ‘האם אני מתקרחת?’ זו הייתה אחת הפעמים בחיי שפשוט רעדתי מפחד. לכן הסתפרתי, ואני ממשיכה להסתפר. השיער שלי היה חלק משמעותי ממני. לטפח אותו היה טקס נפלא. ויום אחד התברר לי שייתכן שלא תהיה לי יותר ברירה”. בהצהרה אמיצה זו, פינקט־סמית’ שברה את אחד ממושאי הטאבו הנשיים החזקים ביותר: התקרחות נשית.

בנוסף, ב־2012 נחשפו תמונות פפראצי של דוגמנית העל נעמי קמפבל, שאז הייתה בת 42, שהראו קו שיער גבוה במיוחד, ואפילו ניתן לומר קרחת של ממש בקדמת הראש. 5 שנים לאחר מכן, הסבירה קמפבל כי הידלדלות השיער החמורה שלה נובעת משימוש בתוספות שיער, בהן היא צריכה להשתמש תכופות בעקבות הקריירה שלה כדוגמנית. 

כמו כן, זה קרה גם ל-ליידי גאגא, שאחד מסימני ההיכר שלה בזמנו היה שיער הפלטינה שלה. ב-2011, כשהייתה בת 31, ליידי גאגא סיפרה שהיא סובלת מנשירת שיער חמורה ביותר, בעקבות צביעות השיער המרובות שהיא עושה. עוד היא אמרה, שהיא מתגעגעת לשיער החום הטבעי שלה. ואכן, היא חזרה אליו מאוחר יותר.

שחקנית נוספת שסיפרה על נשירת שיערותיה, היא שרה היילנד, כוכבת “משפחה מודרנית”. היא מתמודדת עם מחלת כליות קשה. היילנד חשפה באינסטגרם שלה, שהתרופות שהיא נוטלת גרמו לשיערה להידלדל. גם השחקנית האנגלייה קירה נייטלי סיפרה שהיא חובשת פאות מזה שנים רבות, בעקבות נשירת שיער והתקרחות. וכך גם זמרת הקאנטרי דולי פארטון.

התקרחות אצל נשים

נשירת שיער אצל נשים - גורמים וסיבות

ראשית, נרצה כמובן להבין מה הגורמים להתקרחות נשית, ולמה בכלל זה קורה. אז התשובה היא, שלא תמיד ניתן לדעת, ושיכולות להיות לכך סיבות רבות ומגוונות, כמו למשל:

1. לחץ (סטרס)

לחץ הוא אחת מהסיבות הנפוצות ביותר להתקרחות נשית ולנשירת שיער אצל נשים. הסיבה לכך היא שלחץ מכניס את השיערות למצב של שוק או סטרסט – וזה מוביל לנשירה שלהן. איך זה קורה? מצבי העקה או המתח הנפשי, מעבירים את זקיקי השיער למצב של “מנוחה” בטרם עת. וכך עם הזמן, השיער יכול לנשור ביתר קלות, גם אם את רק שוטפת, מסרקת או נוגעת בו. מצב זה יכול להיות אקוטי או כרוני, כאשר במקרה של “הלם משמעותי למערכת” עד 70% מהשערות על הראש יכולות לנשור בתוך כחודשיים בלבד! בנוסף, כדאי לדעת גם שנשירת שיער בעקבות לחץ, שנקראת באנגלית Telogen effluvium, יכולה גם להיגרם על ידי תזונה לקויה, שינויים ברמות ההורמונים, או ירידה חדה במשקל. וזאת מכיוון שהגוף עלול לפרש זאת כאילו הגוף נמצא “בסכנה”.

לעיתים, מדובר בנשירת שיער מפושטת חולפת. נשירה זו שכיחה ביותר גם בקרב נשים וגם בקרב גברים, בגילאים שונים. לרוב, מדובר בנשירה שנקראת “טלוגן אפלוביום” (TELOGEN EFLUVIUM). נשירה זו מתרשת בין חודש וחצי ל-5 חודשים, אחרי סטרס נפשי קשה. כמו מחלה מתמשת או קשה (במיוחד אם כללה חום), לידה מסובכת או קשה, פציעה משמעותית, ניתוח, דיאטה חריפה או כל מתח או לחץ נפשי אחר.

2. תזונה לקויה ומחסור בויטמינים

גורם נוסף ל”נשירת שיער נשים” הוא תזונה לקויה ומחסור בויטמינים ובחומרים שחיוניים לבריאות השיער שלנו. מבין הויטמינים השונים, חוסר באחד מהבאים, יכול לגרום לנשירת שיער: ברזל, ויטמין B12 (או ויטמין B אחר), אבץ, ויטמין D, סיליקה, ביוטין ועוד. חוסרים אלו ניתן לגלות בבדיקה אצל רופא, למשל באמצעות בדיקת דם. במקרה שהתגלה מחסור באחד מהבאים – ניתן להשלים את המחסור באמצעות שינוי התזונה ונטילת תוספי תזונה מתאימים.

3. גורמים גנטיים (וכך גם הזדקנות)

אי אפשר לדבר על הגורמים של נשירת שיער אצל נשים, מבלי להזכיר את הגורמים הגנטיים. כמו בתכונות רבות אחרות, גם כאן יש השפעה משמעותית למרכיבים התורשתיים. כלומר, אם להורים ולסבתות שלך יש נשירת שיער או שיער דליל, ואם גם הם סובלים מהתקרחות מוקדמת ומשמעותית – לצערנו, סביר להניח שגם את תרגישי את זה על שיערך בשלב מסוים בחייך.

התקרחות גנטית נקראת התקרחות אנדרוגנית. בהקשר זה, כדאי לדעת שהתקרחות על רקע תורשתי פוגעת לרוב בנשים שנמצאות בגיל המעבר. במקרים אלו, השחלות מפסיקות בהפרשת הורמונים, וכך רמות הטסטוסטרון (ההורמון הגברי) עולות לעומת האסטרוגן (ההורמון הנשי). וכך אותן נשים מתחילות לחוש בהתקרחות, שכן נהיה להן חוסר באסטרוגן שאמור “להגן עליהן מפני ההתקרחות”. במקרים אלו, דפוס ההתקרחות יהיה בצורת מפרצים (בדומה להתקרחות גברית), או בצורת הידלדלות נרחבת של השיער על כל הקרקפת. כמו כן, כדאי לציין שהתקרחות תורשתית איננה מחלה, שכן היא תלוית גיל, והיא טבעית ובלתי נמנעת.

4. הריון ולידה

גם הריון ולידה אלו גורמים נפוצים למדי לנשירת שיער בקרב נשים. וזאת מכיוון שאישה הרה, עוברת כל מיני שינויים הורמונליים, שיוכלים להוביל לנשירת שיער. וכך גם מכיוון שהלידה יכולה להיתפס בעיניי הגוף לפעמים כ”טראומה” (גם אם לתפיסתך לא חווית את הלידה שלך באופן טראומתי), שגורמת לנשירה של השיער. נשירת שיער בהריון יכולה להגיע אפילו עד להתקרחות, בין אם מדובר בהתקרחות נקודתית או מלאה. ונשירת שיער אחרי לידה יכולה לגרום אפילו לאיבוד של כמחצית מהשיערות על הקרקפת. לעיתים, אחרי הלידה הנשירה מפסיקה, ולפעמים אפילו יהיה שיפור במצב ההתקרחויות שנוצרו בהריון ואחרי הלידה. אך לפעמים הנשירה נותרת כרונית, והמצב של השיער לא מצליח לחזור לעצמו.

למידע נוסף – היכנסי למאמר שכתבתי על נשירת שיער בהריון ואחרי לידה.

5. תרופות

גורם נוסף לנשירת שיער אצל נשים הוא תופעות לוואי שמופיעות בעקבות נטילת בתרופות שונות. במקרים אלו, לרוב מדובר בתרופות ממשפחת חוסמי הבטא, שאלו תרופות שמשמשות לטיפול במגוון רחב של מחלות, ובעיקר למניעת מחלות לב.

6. תסרוקות ותוספות שיער

תסרוקות שונות, כמו קוקו גבוה, וכך גם שימוש בתוספות שיער שמצמידים לשיער הקיים, עלולות לגרום לתופעה של משיכה חזקה של השיער. כאשר במידה ויש לך שיער חלש ופגום, או אם זקיקי השיערה שלך חלשים ו”פגועים” – אז זה יכול לגרום לנשירה משמעותית של השיער. לרוב, זה יגרום למראה של קו שיער גבוה יותר, בעקבות השיער שנשר מקדמת הראש (מעל המצח). וזה יכול להגיע עד למצב של קרחות נקודתיות משמעותיות באזור הרקה – אם עושים קוקו גבוה ומתוח, או לקרחות נקודתיות באזור העורף – אם משתמשים בתוספות שיער כבדות, שמטרתן להעניק לשיער מראה עשיר ומלא יותר.

גורמים נוספים להתקרחות נשית

בנוסף, כדאי לציין שיש עוד כל מיני סיבות פוטנציאליות לנשירות שיער אצל נשים. כמו לדוגמא עודף הורמוני מין גבריים (שנראה אותו למשל במקרים של שחלות פוליציסטיות); עישון סיגריות או סמים; ירידה קיצונית ומהירה במשקל; תזונה מועטת בחלבונים (שאלו אבני הבניין של השערה); זרימת דם לקויה לקרקפת; מחלות כמו אנמיה, ועוד ועוד.

מחלות ומצבים רפואיים נוספים, גם הם יכולים לגרום להתקרחות נשית.
למשל, שיער דליל ונשירת שיער יכולים לנבוע מפטריה בקרקפת (גזזת). אם הפטריה לא מטופלת במשך כמה שנים, זה יכול בהחלט להוביל גם להתקרחויות.
נשירת שיער ושינוי בקו השיער, עלולים לנבוע מFFA –Frontal Fibrosing Alopecia. וגורמים אחרים להתקרחות נשית יכולים להיות מחלות אוטואמיניות, כמו אלופציה אראטה, או זאבת בקרקפת (discoid lupus erythematosus). וזה יכול לקרות גם בעקבות מחלות עור, כמו ילפת שטוחה Lichen planus.

התקרחות נשית

טיפול בנשירת שיער אצל נשים

הטיפול בנשירת השיער צריך להיות מותאם לגורמים לנשירת השיער שלך.

במידה וגילו אצלך מחסור בויטמינים – תוכלי לטפל בכך באמצעות שינוי התזונה שלך, ועל ידי נטילת תוספי תזונה מתאימים.

אם מדובר בנשירה בעקבות תופעות לוואי של תרופות שעלייך לקחת לשם טיפול במחלה או במצב רפואי מסוים – בדקי אם את יכולה להחליף תרופה. ואם לא, עם כל הקושי שבדבר, נסי לקבל את המצב באהבה.

אם מדובר בלחץ מגורם שאת יודעת לשים עליו את האצבע – נסי לעקור מהשורש את מקור העקה. עבודה מלחיצה? אולי תשקלי להתפטר. בן הזוג מקשה עלייך נפשית? לא נעים להגיד, אבל אולי הגיע הזמן להיפרד, ולהמשיך הלאה. (עובדה מעניינת שקראתי: רבים מהמאובחנים עם FFA היו בזוגיות עם אדם “נרקיסיסט” או אגואיסט). את מתקשה עם הטיפול בילדייך? אולי תשקלי להיעזר בעוזרת, או לבקש יותר עזרה מבן זוגך.

ובמידה ואת סובלת ממצב רפואי שגורם להתקרחויות, כמו אלופאציה אראטה, פרונטל אלופציה, ליכן פלנוס (מחלקת עור דלקתית), פטריה בקרקפת (גזזת) או כל בעיה אחרת – אז הטיפול אמור להיות מותאם עבורך אישית. לרוב הטיפול מותאם על ידי מרפאת עור, לאחר אבחון עור מתאים, הכולל לרוב ביופסיה בקרקפת.

 לסיכום, הטיפול בנשירת שיער חייב לטפל בגורם לנשירה שלך. אחרת, כנראה שהטיפול לא כל כך יעזור. ולכן, חשוב לנסות לאבחן את הבעיה אצל רופא. ואולי אפילו כדאי ללכת לכמה רופאים, כדי לקבל כמה חוות דעת.

וכמובן שאם מדובר בהתקרחות נשית שנובעת מהתבגרות והזדקנות, ובמידה ויש גורמים תורשתיים שתורמים לכך – אז כדאי “לוותר” על המלחמה לנסות לשנות את מה שלא ניתן לשנות, ורצוי פשוט לקבל את זה. ואין טעם לחפש “נשירת שיער טיפול טבעי” – שכן כנראה שזה לא יעבוד.

טיפול בנשירת שיער לנשים

מחפשת טיפול להתקרחות ונשירת שיער נשים? להלן כל מיני סוגי טיפולים שקיימים כיום להתקרחות נשית:

1. מינוקסי

מינוקסי 2% לנשים זו תמיסה לקרקפת, המיועדת לטיפול בהתקרחות ונשירת שיער. חשוב לציין שמינוקסי מטפלת אך ורק בנשירת שיער ובהתקרחות על רקע תורשתי. התמיסה מיועדת לשימוש עבור מבוגרים בגילאי 18-65 שנים. לגברים לרוב ממליצים להשתמש במינוקסי 5% פעמיים ביום, ולאילו לנשים לרוב ממילצים להשתמש במינוקסי 2% פעם ביום. אין מינוקסי 5% לנשים בארץ, אך יש בחו”ל (למשל באמזון). היתרון של מינוקסי: לכ-30-50% מהנשים (על פי היצרן) זה יעזור. אך החסרון הוא שכאמור מינוקסי תתאים רק למקרים של התקרחות מהסוג התורשתי .

* חסרון נוסף שחשוב לציין הוא שהתמיסה תעזור באופן זמני רק למהלך השימוש בה. כלומר, התמיסה יכולה להצמיח שיער,אך אם תפסיקו להשתמש בה – השיער שצמח בזכותה לרוב ינשור. הליך נשירה זה, לאחר הפסקת השימוש במוצר, לרוב מגיע כ-4 חודשים אחרי שמפסיקים להשתמש בו.

*לפי הביקורות ברשת, נדמה שאפשר להשיג גם תוצאה שלילית של “שריפת” השיער באזור השימוש בתמיסה. ואצל אחרים התפתחה פריחה נוראית, הכללה אלרגיה חמורה, שלפוחיות ואדמומיות, במצח או בידיים. ולכן, השתמשו בזהירות, ורק בהמלצת רופא. ורק אחרי שניסיתן את התמיסה כמה ימים על אזור ממש קטן ומוסתר בשיער, וראיתן שהעור הגיב בסדר.

2. טיפולי PRP לשיער

טיפול PRP לשיער מבוססים על הפקת נוזל פלזמה מדם המטופלים, והזרקת נוזל זה לקרקפת. טיפולים אלו יכולים לעצור את הליך ההתקרחות, ואף להצמיח שיער חדש במקומות בהם יש התקרחויות או דלילותמשמעותית. המנגון הזה עובד בזכות העובדה שריכוז חומרי הגדילה בנוזל הפלזמה הוא פי 4-7 מריכוזם הרגיל בדם. ובכך הזרקתם מסייעת בעצם לעצירת הליך ההתקרחות והצמחת השיער באזורי ההתקרחויות.

כדאי לציין שהטיפול מיועד להתקרחות אנדרוגנית – שזו התקרחות גנטית, תורשתית. והטיפול אינו מתאים למי שיש לו מחלה אוטואמינית (כמו אלופציה אראטה או זאבת). והוא אינו מומלץ למעשנים כבדים או למי שיש לו היסטוריה של התמכרות לסמים או לאכלוהול. וכך גם ישנם קריטריונים נוספים בנוגע למטופלים האידאליים לטיפולי PRP.

3. שיטות מהרפואה הסינית

הרפואה הסינית מאמינה שבעיות או מחלות פיזיות או גופניות, נובעות בין היתר מגורמים נפשיים. ולכן הרפואה הסינית שואפת לשפר גם את המצב הנפשי ומתמקדת באיזון רב-מערכתי. וזאת באמצעות דיקור סיני, נטילת פורמולות צמחי מרפא, והנחיות תזונתיות מותאמות אישית (בהתאם לאבחנה הרפואית הסינית).

4. מסרקי לייזר

יש בשוק כל מיני מסרקי לייזר ומסרקים בטכנולוגיה דומה, שמיועדים למניעת התקרחות ולהצמחת שיער שנשר. למשל יש את מכשיר ההייר-מקס המפורסם, שכמעט לכל אחד בארה”ב יש אותו במגירה בבית. מדובר במברשת לייזר לשיער שעוזרת למנוע נשירת שיער ושיכולה אף לסייע בהצמחת שיער באזורי התקרחות. מסרק לייזר זה לא מתאים בדרך כלל לסובלים ממחלות עור או מחלות אוטואמיניות כמו לופוס, ליכן פלאנוס, פרונטל אלופציה (FFA), או אלופוציה אראטה.
כמו כן, יש את מכשיר ה”הריג’ן”, שמטפל בעיבוי שיער קיים ויכול להצמיח מחדש שיער טבעי. המכשיר מפעיל 4 מנגנוני שיקום בכל פעולה: חשמלית, ביוכימית, מכאנית ואופטית. ולכן פעמים רבות למכשיר יש יותר סיכוי לעבוד מאשר למסרק הלייזר, שמתבסס על טכנולוגיית הלייזר בלבד. אך חשוב לציין שהטיפול מתאים אך ורק למי שיש לו זקיקי שיער “חיים” בקרקפת.

5. שמן רוזמרין ומי רוזמרין

רוזמרין הוכח בכמה מחקרים חדשניים כיעיל בעצירת נשירת שיער בקרב נשים וגברים כאחד. את יכולה להשתמש בשמן רוזמרין על ידי טפטוף השמן לשמפו שלך כשאת חופפת. או שאת יכולה לעסות את השמן לקרקפת, יחד עם שמן נשא (כי שמן הרוזמרין יכול להיות מגרה מאוד). לדעתי השיטה השנייה פחות מומלצת. אני ממליצה על טפטוף טיפה אחת לשמפו שבידיים לפני החפיפה – אפשר בכל חפיפה. כמו תמיד במקרה של שימוש בשמנים אתריים – לפני שימוש על הקרקפת, כדאי שתבדקי על ידי טסט על היד. וזאת כדי לבדוק שזה לא עושה לך איזה אלרגיה או תופעות לוואי קיצוניות. למידע נוסף היכנסי למאמר על שמן רוזמרין לשיער.
ומבחינת מי רוזמרין – קונים רוזמרין טרי ומרתיחים ואז מחכים שיתקרר ומעבירים לבקבוקון כלשהו. אפשר לשטוף את השיער במי הרוזמרין בסוף החפיפה והמרכך (אפשר להשאיר את מי הרוזמרין על השיער). ואז לשטוף במים קרירים. או שאפשר להשפריץ את מי הרוזמרין או למרוח אותם על הקרקפת. גם כן – אפשר מדי יום. 

6. דיקור סיני

סובלת מנשירת שיער קיצונית שנובעת מלחצים ומשינויים בחיים או מחוסר איזון נפשי? אם ככה, אולי כדאי שתשקלי לעשות דיקור סיני. דיקור סיני יכול לסייע לך לאזן ולמתן נשירת שיער שנובעת מלחץ. אבל חשוב למצוא את המטפל המקצועי הנכון. ובכל מקרה, אין הרבה מחקרים רפואיים עדכניים בנושא. למידע נוסף בנושא היכנסי למאמר על דיקור סיני ונשירת שיער.

7. מייבן לשיער

המותג מייבן MAYVEN מציע לנו כדורים שאלו בעצם תוספי תזונה נגד נשירת שיער. מדובר במוצר שנהיה מאוד פופולארי לאחרונה. וזאת כנראה בשל הפרסום האגרסיבי שלו בטלוויזיה בעת הפסקת הפרסומות. המוצר מתאים במיוחד למי שסובלת מנשירת שיער שנובעת ממחסור בויטמינים הנחוצים לצמיחת השיער ולמניעת נשירת השיער. למידע נוסף הכנסי למאמר הסקירה והביקורת שכתבתי על מייבן לשיער.

8. מזותרפיה לקרקפת

מזותרפיה לקרקפת זה טיפול בו הרופא מזריק חומרים חיוניים לקרקפת. בדומה לטיפול PRP גם בטיפול זה יש צורך בהזרקה לקרקפת. אבל בשונה מטיפול PRP בו מזריקים את חומרי הגדילה מהדם של המטופל, בטיפולי מזותרפיה לקרקפת מזריקים חומרים חיוניים כמו ויטמינים החשובים לצמיחת השיער. כדי לראות תוצאות, לרוב צריך לעשות כ-5 עד 15 טיפולים במשך כשנתיים. בין כל טיפול לרוב מחכים כחודש, אבל אפשר לעשות כמה טיפולים מסוג “בוסט” עם הפרש של כשבוע ביניהם. הטיפול בארץ עולה כ-300 עד 800 ש”ח לטיפול יחיד. ברכישת סדרת טיפולים, לפעמים יש הנחות. מניסיון, הטיפול די כואב, אך ברמה נסבלת. לא יכולה להגיד אם זה עזר כי עד כה עשיתי רק טיפול אחד לפני כשנה.

9. מיקונידלינג לקרקפת

אם את מחפשת טיפול בנשירת שיער לנשים כדאי שתכירי גם את המיקרו-נידלינג לקרקפת. מדובר בעצם בעט מזותרפיה שדוקר את הקרקפת דקירות עדינות. בשונה מהטיפול הקודם – בטיפול זה לא מזריקים לקרקפת שום דבר. בטיפול זה, דוקרים את הקרקפת דקירות עדינות על ידי עט עם מחטים זעירות. החדירה לקרקפת משמעותית פחותה מהטיפול הקודם. בטיפול הקודם ממש מזריקים, ובטיפול זה רק דוקרים. הדקירות מבצעות פציעה מבוקרת, שמעודדת את זקיקי השיערה להצמיח שיער חדש. לרכישת מכשיר מיקרונידלינג לקרקפת ביתי אני ממליצה על המכשיר של מור-אפראיט. ולטיפול מקצועי בידי רופאת שיער אני יודעת שאפשר לעבור את הטיפול ב”הייר קליניק”.

עד כאן לפוסט זה על התקרחות נשית ונשירת שיער אצל נשים 🙂

כל האמור במאמר זה אינו מהווה ייעוץ רפואי או המלצה לנקיטת פעולה מסוימת. מטרת מאמר זה היא לשתף מידע, ולהעלות את נושא ההתקרחות הנשית אל השיח הציבורי. אין לראות בפוסט זה המלצה לנקיטת הליך רפואי, או לביצוע כל פעולה אחרת.

ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:

איך לשקם שיער יבש בקיץ.
צבע לשיער ללא אמוניה.
איך לשמור על שיער צבוע.
טיפול קרטין לשיקום השיער.
איך להשיג שיער מושלם.
איך לצבוע את השיער בבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!