
איך להעלות את הביטחון העצמי
איך להעלות את הביטחון העצמי בואו ללמוד איך לשפר ביטחון עצמי נמוך ואיך להעלות את הביטחון העצמי שלכם נמאס לכם לסבול בגלל חוסר הביטחון העצמי
אין ספק שריבים, וויכוחים ואי הסכמות, הם חלק מכל זוגיות. והם לא פוסחים גם על מערכות היחסים המוצלחות והעמידות ביותר. הקטע בריבים, זה שהם יכולים מאוד בקלות להתלקח ל”מלחמה” של ממש, והם יכולים אף להוביל לפרידה. אבל, אם לומדים לריב נכון, אפשר למנוע את זה, ואפילו לריב בכיף. כשאומרים “לריב נכון” זה אולי נשמע קצת מוזר או מצחיק. אבל, למעשה, מחקרים מוכיחים שזוגות ש”יודעים לריב נכון” מצליחים להיות מרוצים יותר ממערכת היחסים שלהם, והזוגיות שלהם יציבה יותר במשך שנים. אם ככה, אולי כדאי שכולנו נלמד איך לריב נכון עם בן הזוג.
להלן 10 טיפים שיעזרו לכם לריב בצורה נכונה ובריאה יותר עם בן או בת הזוג:
אם אתם רק מנסים לצעוק או להשמיע את קולכם ואת דעתכם – אתם למעשה לא מקשיבים לצד השני. כאשר חוסר ההקשבה לצד השני היא אחד מהגורמים שמחמירים את הריב. ולכן, חשוב להקפיד להקשיב לצד השני. ולא רק לעשות “כאילו” אתם מקשיבים, אלא באמת להקשיב. הקשיבו לבן הזוג ולטענות שלו, ונסו באמת להבין אותו.
מרגישים שאתם עומדים להתפרץ ולהתפוצץ, בגלל ההתנהגות של בן הזוג? ובכן, סביר להניח שזה לא יתרום הרבה. במקום זאת, נסו לנשום עמוק, ולהמתין. קחו נשימות עמוקות ואיטיות, והתרכזו בנשימות במשך כמה דקות. אחרי הנשימות, בטוח תרגישו הרבה יותר רגועים. והתגובה שלכם בטוחה תהיה עדיפה – לעומת התגובה שהייתם מגיבים לו לא הייתם נושמים וממתינים.
הוא כל הזמן מוותר לך כשאתם ריבים? ובכן, יש מצב שמתישהו זה יימאס לו. וכנ”ל ההפך – אם את כל הזמן מוותרת לו, כנראה שבשלב מסוים זה כבר יהיה הקש שישבור את גב הגמל. ולכן, רצוי לוותר בתורות.
רובנו נוטים להיות ציניים כשאנחנו פגועים. מדובר במגנון הגנה טבעי, אבל לצערנו הוא רק מחמיר את הריב. מסיבה זו, במהלך הריב, רצוי להשאיר את הציניות בצד. במקום זאת, רצוי להגיד את מה שחושבים ישירות, בצורה מנומסת ומכבדת.
אף אחד לא אוהב כשמזלזלים בו או לא מכבדים אותו. בטח לא כשמדובר בזלזול שמגיע מבן או בת הזוג. זלזול מסוג זה יכול ללא ספק להשמיד את הקשר. ולכן, אם הזוגיות הזו חשובה לכם – התחילו מלכבד את בן או בת הזוג. (ובכלל, חשוב לכבד את כולם ולא רק את בן \ בת הזוג). וכשאתם רבים, אל תרדו למקומות נמוכים, ואל תעליבו, תקללו או תגעו בנקודות רגישות מדי. זה פוגע, משפיל ומעליב, וכנראה שזה יגרום לו או לה לעזוב אתכם. אז מהיום, תקפידו תמיד לכבד את בן או בת הזוג שבחרתם להיות איתם.
בזמן ריב, כשאנחנו כועסים ולהוטים, אנחנו נוטים לרצות לפגוע בבן הזוג, אפילו אם באופן לא מודע. וזה גורם לנו פעמים רבות ללחוץ בנקודות הרגישות של בן הזוג. כלומר, אם אנחנו יודעים שיש משהו שמפריע לו או פוגע בו – נעשה זאת בזמן ריב. הבעיה שזה מאוד לא מכבד. אז בהמשך לסעיף הקודם – הקפידו להימנע מנגיעה בנקודות רגישות של בן הזוג. זה לא מכבד וכמעט ב-100% מהמקרים זה מחמיר את המצב משמעותית.
כשאנחנו נוזפים בבן הזוג “אתה תמיד עושה או מתנהג ככה וככה…” או מבקרים אותו “אתה לא בסדר, כי..” – אנחנו לא משפרים בהרבה את המצב. למעשה, אנחנו כנראה מחמירים את המצב. וזאת שכן יש סיכוי גבוה שבן הזוג יעלב מהגישה שלנו. וזה כנראה יגרום לבן הזוג להתבצר בעמדה או להתמיד בהתנהגות שלו, שכל כך מעצבנת אותנו. אז במקום להאשים או לנזוף בבן הזוג, רצוי לדבר יותר על עצמנו, ועל איך שאנחנו מרגישים. ורצוי לעשות זאת בצורה מכבדת ונעימה ככל האפשר. לדוגמא, כדאי להגיד “אני מרגישה פגועה\מובכת כשאתה מסתכל על נשים אחרות בנכחותי” ולא משהו כמו “רק חרמן סוטה כמוך מסוגל להסתכל על אישה אחרת ליידי”.
לפעמים, כשאנחנו בזוגיות, במיוחד אם מדובר בקשר זוגי ארוך טווח, נדמה לנו שבן הזוג “קורא את המחשבות” שלנו. נראה לנו שהוא מכיר אותנו כל כך טוב, שלפעמים אנחנו כועסים שלא הבין אותנו (מבלי שדיברנו איתו). או שאנחנו מתחילים לריב איתו מהאמצע של הריב. כלומר, מבלי להסביר את הרקע לסיפור, ומה באמת קרה, אלא רק את מה שנדמה לנו שחשוב. במקום זאת, כדאי תמיד להתחיל מההתחלה, ולהסביר בדיוק מה מפריע לכם, מבלי לדלג על שלבים. וכמובן רצוי תמיד לזכור שבן הזוג לא קורא את המחשבות שלכם, לא משנה כמה שנים אתם ביחד. ומהסיבה הזו, רצוי תמיד לשתף את מה שמפריע לכם, ולדבר גלויות.
כאמור, בן הזוג ממש לא קורא מחשבות, ולכן חשוב ללמוד לתקשר בצורה נכונה. הבעיה, שלא תמיד זה מרגיש לנו נוח. אבל, שימו לב, אם את מפחדת להגיד לו מה מפריע לך, או שאתה חושש להגיד לה כל מיני דברים שמציקים לך – לא בטוח שמדובר בזוגיות בריאה. מערכת יחסים טובה אמורה לאפשר לנו להרגיש בטוחים לתקשר באופן כנה וגלוי לגמרי. זה המתכון הסודי הטוב מכולם לזוגיות מאושרת. אז אם אתם רוצים להיות מאושרים בזוגיות שלכם, ובחיים שלכם – כדא שתלמדו מהי תקשורת זוגית בריאה, ואיך לממש את זה בקשר שלכם.
כשמדובר בקשר זוגי של ימינו – אין ספק שאלימות לא באה בחשבון. אך שימו לב שאין הכוונה רק לאלימות פיזית, שזה מובן מאליו לרוב האנשים. אלא הכוונה גם לאלימות מילולית או רגשית. נכון, בריב, קל מאוד לגרום לרוחות להתלהט. אבל זה קריטי שנזכור לא להרביץ, לא לקלל, ולא להעניש את בן הזוג על ידי שתיקה או חוסר אינטראקציה. ריב פותרים במילים, בשיחה, בתקשורת, ובכבוד.
עד כאן לפוסט זה על איך לריב נכון בזוגיות 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:
איך לא לריב עם בן הזוג?
מהי זוגיות טובה ובריאה?
מה הקשר בין פסיכולוגיה חברתית וזוגיות?
איך להעלות את הביטחון העצמי בואו ללמוד איך לשפר ביטחון עצמי נמוך ואיך להעלות את הביטחון העצמי שלכם נמאס לכם לסבול בגלל חוסר הביטחון העצמי
רוצה לדעת איך להפסיק להתבייש מאנשים? מחפשת טיפים שילמדו אותך איך להתגבר על ביישנות? היכנסי למאמר כדי ללמוד איך לא להיות ביישנית.
מחפשת טיפים לניהול עסק עצמאי או לניהול עסק מהבית? הגעת למקום הנכון. בואי ללמוד כל מה שחשוב לדעת על ניהול עסק עצמאי מהבית.
מתלבטת מה כדאי לך ללמוד ורוצה לדעת איך לבחור נכון? ובכן, את לא לבד. בואי ללמוד מה כדאי ללמוד ואיך להחליט מה לבחור ללמוד בצורה נכונה וחכמה.
גם לריב צריך לדעת: מחקרים מוכיחים שזוגות שרבים נכון מרוצים יותר מהקשר, והזוגיות שלהם יציבה יותר. אז כדאי שכולנו נלמד איך לריב נכון.
רוצה לדעת איך להיות יפה או איך להיות מטופחת? בואי ללמוד איך להרגיש יפה ומושכת יותר, לא רק בעיניי בנים, אלא גם בעייני עצמך!