ויטמין סי בטיפוח העור - כל מה שחשוב לדעת

בואי ללמוד כל מה שחשוב לדעת על ויטמין סי בטיפוח העור – כמו מהו ויטמין C ומה הופך אותו לכל כך חשוב בתור מרכיב בשגרת טיפוח העור שלנו? כל התשובות בהמשך.

לא מפסיקה להיתקל בתכשירי טיפוח המכילים ויטמין C, אבל לא מבינה על מה כל המהומה סביבו? הגעת למקום הנכון. בפוסט זה תמצאי כל מה שחשוב לדעת על ויטמין סי בטיפוח העור שלנו. בפוסט נבין מהו ויטמין סי (ויטמין C). ונלמד מה הופך אותו למרכיב מוצלח וחשוב כל כך בשמירה על עור פנים חלק, צעיר וקורן.

ויטמין סי

מהו ויטמין C ?

ויטמין C התגלה בעקבות מחלת הצפדניה בקרב מלחים באוניות, שלא קיבלו ויטמינים, כי הם לא צרכו פירות וירקות. הופיעו אצלהם פצעים שלא נרפאו, חניכיים מדממים ודימומים מתחת לעור. החומצה האסקורבית, שזהו בעצם ויטמין C, התגלתה בשנת 1930. 7 שנים לאחר מכן הוענק לד"ר אלברט סנט גורג'י פרס נובל על בידוד המולקולת של ויטמין C מפלפלים וזיהוי התפקיד שלו במחלת הצפדינה.

היום ידוע כי ויטמין C משמש כחומר בסיס לייצורו של קולגן, שזהו חלבון חשוב ביותר לשמירה על עור חלק, בריא, מוצק ומתוח. וכן יודעים כי ויטמין C מסייע לגוף לחזק את רקמות החיבור, ולהשתמש במזון ביעילות. בתזונה הוא עוזר בשמירה על העיניים, על השיניים והחניכיים, על עור חלק ובריא ועוד.

ויטמין C בטיפוח העור

למה ויטמין C כל כך חשוב לעור שלנו?

עורנו מורכב מ-3 שכבות. האפידרמיס, הדרמיס וה-היפודרמיס. בשכבת הדרמיס נמצא הקולגן, שהוא חלבון חשוב שתומך ברקמת העור ומעניק לה מראה מתוח, צעיר ומוצק. ויטמין C חשוב כל כך לעור הפנים שכן, כאמור, הוא משמש כחומר מוצא (חומר בסיס) לייצורו של הקולגן.
קצב הייצור של הקולגן בעורנו פוחת באופן טבעי. יתר על כן, גורמים סביבתיים כמו חשיפה לשמש וזיהום אוויר גורמים להגברת הייצור של רדיקלים חופשיים – חומרים שפוגעים באיכות העור. מחקרים מראים כי ויטמין C פועל כנוגד חמצון רב עוצמה. הוא פועל לנטרול רדיקלים חופשיים (שיכולים לגרום להופעת קמטים ולהאצת תהליכי ההזדקנות).
לכן, יש הממליצים ליטול ויטמין C כתוסף תזונה החל מגילאי ה- 30-40. ובנוסף (או לכל הפחות) להשתמש בתכשירים דרמו-קוסמטיים המכילים ויטמין C. 

ויטמין סי בטיפוח העור

אנו רואים את ויטמין C במוצרי קוסמטיקה וטיפוח רבים.
השימוש בויטמין C בטיפוח הולך וגובר. ואפשר לראות יותר ויותר תכשירים המיועדים לטיפול בכתמי פיגמנטציה, בגוון עור לא אחיד, בקמטים ובצלקות אקנה – שמכילים ויטמין C.
כעת נבין איך הגוף שלנו מקבל אותו. מה היתרונות שלו ביישום על עורי. ואולי הכי מעניין – איך כדאי להשתמש בו. ובנוסף, נדון גם במרכיבים שאפשר ומומלץ לשלב עם ויטמין C.

חומצה אסקורבית בטיפוח העור

מה עוד חשוב לדעת על ויטמין סי בטיפוח העור

איך הגוף שלנו מגיב לויטמין C ומקבל אותו?

רוב בעלי החיים והצמחים יכולים לסנתז ויטמין C מגלוקוז. אבל, לבני אדם ולבעלי חוליות אחרים אין את האנזים הדרוש לכך. אך אנחנו כן יכולים לקבל את הויטמין בצורה טבעית בתזונה. כמו מירקות עליים ירוקים, מפירות הדר כמו פפאיה, מתותים ומברוקולי. וניתן להשתמש בויטמין C גם בישום על-עורי.

האם ויטמין סי מתאים לעור שלי?

ויטמין סי בטוח לשימוש על-עורי עבור רוב סוגי העור. כלומר, רוב האנשים יכולים להשתמש בויטמין סי באופן מקומי למשך זמן ממושך. מבלי שיחוו תופעות לוואי שליליות כלשהן. אך כדאי לדעת שהחומצה האסקורבית (ויטמין סי) עלול לגרות את העור של בעלי העור הרגיש. במיוחד אם משתמשים בחומרים ומרכיבים נוספים שעלולים לגרות את העור.

מה היתרונות של מריחת תכשירים עם ויטמין C על העור?

1. ויטמין C מדכא מלנין ומבהיר את העור. הוא אפקטיבי לטיפול בפיגמנטציה, קמטים וצלקות פוסט-אקנה. מחקרים מוכיחים כי ויטמין C מעכב ייצור מלנין, ועוזר בטישטוש כתמי פיגמנטציה. והוא גם מוכח כמסייע בהשגת גוון עור אחיד ובעל מרקם חלק יותר.

2. ויטמין C הוא נוגד חמצון מעולה. הוא מספק הגנה מפני רדיקלים חופשיים ונזקי שמש. והוא מגן על העור מפני ההשפעותיהם של זיהומים שונים.

3. ויטמין C הוא מרכיב אנטי דלקתי. כלומר, הוא יעיל בריפוי פצעים, איחוי צלקות וטישטוש אדמומיות. ומסיבה זו, נהוג להשתמש בו לטיפול באקנה וברוזציאה. הוא עוזר גם בהפחתת נזקים שונים שיוצרים פגמים בעור. והוא גם מונע מחלות עור כמו הרפס, מלנומה וכו'. 

4. ויטמין C מעודד שינויים איכותיים במולקולת הקולגן ומגביר את ייצור הקולגן. מה שתורם לעור חלק, צעיר וקורן יותר.

ויטמין סי בטיפוח העור

איך כדאי להשתמש בויטמין C ?

לפני שמתחילים להשתמש במרכיב חדש ביישום על-עורי, תמיד כדאי לבצע בדיקה מקדימה נגד אלרגיה. רצוי על מקום ניירלי יחסית, כמו הזרוע.

אפשר להשתמש בויטמין C פעמיים ביום. בשעות הבוקר, מעל קרם הגנה, הוא משמש כנוגד חמצון. ובכך הוא עוזר להגנה מפני קרינת השמש ומפני רדיקלים חופשיים. ואילו בשעות הערב, הויטמין יעיל למטרות הבהרת העור. וכן לשם עירור וזירוז תהליכי הייצור של הקולגן. בערב, ניתן לבחור במוצר שלא ניתן להתאפר מעליו. נניח כי הוא שומני או גרגירי.

טיפים לשילוב ויטמין C בשגרת הטיפוח של המתקדמות מבינינו

1. רצוי לשלב את ויטמין סי עם ויטמין E וחומצה פרולית (שזהו נוגד חמצון צמחי רב עוצמה). החומצה הפרולית תורמת לשיפור היציבות של ויטמין C ו-ויטמין E עובד כנוגד חמצון. למעשה, שילוב של 15% ויטמין סי עם 0.5% חומצה פרולית ועם 1% ויטמין E משפר את היעילות של ויטמין סי פי 8!

2. שילוב עם tyrosine +  zinc הוכח כמגביר את זמינותו הביולוגית של ויטמין C פי עשרים!

עד כאן לפוסט זה על ויטמין סי בטיפוח העור 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

צבע ללא אמוניה

צבע לשיער ללא אמוניה

רוצה להבין מהו צבע שיער ללא אמוניה שכולם מדברים עליו לאחרונה? הגעת למקום הנכון. בואי ללמוד מהו צבע לשיער בלי אמוניה, ומתי נעדיף להשתמש בו.

קראי עוד »
איך לזרז מחזור

איך לזרז מחזור באופן טבעי

רוצה לדעת איך אפשר לזרז את המחזור או איך להקדים את המחזור? הגעת למקום הנכון. בפוסט זה נלמד איך לזרז מחזור ואיך להקדים מחזור בצורה נכונה.

קראי עוד »
איך לסדר את הארון

איך לסדר את הארון

נמאס לך מהבלאגן בארון? רוצה לדעת איך לסדר את הארון? בואי ללמוד איך לארגן ארון בגדים, כך שהארון ייראה מסודר וכך שתוכלי למצוא כל בגד בקלות.

קראי עוד »