וגינוזיס בקטריאלי

מחפשת מידע על וגינוזיס בקטריאלי? הגעת למקום הנכון.

סובלתם מריח רע מהנרתיק? יכול להיות שיש לך וגינוזיס חיידקי. אם את רוצה לדעת מהו וגינוזיס בקטריאלי, מה יכולים להיות הגורמים לו, או איך מטפלים בחיידק נרתיקי – הפוסט הבא הוא בדיוק בשבילך.

וגינוזיס בקטריאלי

מהו וגינוזיס בקטריאלי

אם את סובלת מריח רע מהפות – יכול להיות שיש לך וגינוזיס בקטריאלי. אמנם השם נשמע קצת “מאיים”, אבל אפשר בהחלט לטפל בזה.

מהו וגינוזיס בקטריאלי?

וגינוזיס בקטריאלי הוא למעשה חיידק נרתיקי, שעלול לגרום לריח רע מאיבר המין הנשי, ולאי נוחות רבה.
כיום ידוע שוגינוזיס בקטריאלי יופיע במהלך החיים אצל כשליש מהנשים, אם לא יותר. וזה אומר שהוא נפוץ לא פחות מקנדידה – שזו פטריה בנרתיק, הנחשבת גם היא לנפוצה למדי בקרב נשים.
נשים רבות גם נוהגות להתבלבל בין קנדידה לוגינוזיס בקטריאלי. וזאת שכן שניהם גורמים לאי נוחות בנרתיק ושניהם נחשבים ל”בעיות” מתחום האסתטיקה הואגינלית. הבעיה עם הבלבול הזה – היא שהטיפול בקנדידה שונה מהטיפול בוגינוזיס חיידקי. כך שאם יש לך את אחד מהם, כדאי שתדעי בדיוק מה יש לך. וזאת כדי שתוכלי להעניק לגופך את הטיפול המתאים.

אז מה ההבדל בין וגינוזיס בקטריאלי לפטריית קנדידה בנרתיק?

* ראשית, פטריית קנדידה נובעת בגלל פטריה בנרתיק. ואילו וגינוזיס בקטריאלי נגרם בגלל חיידק בנרתיק.
* שנית, פטריית קנדידה לא מאופיינת בריח רע מהפות. ואילו וגינוזיס חיידקי מאופיין בריח דגי חזק ולא נעים מהנרתיק.
* שלישית, פטריית קנדידה לרוב גורמת לגירוד חזק שקשה להפסיק אותו. ואילו וגינוזיס בקטריאלי לרוב לא כולל גירויים או גירודים.
* יתר על כן, ההפרשה מהפות במקרה של קנדידה היא לבנה וסמיכה ומזכירה גבינת קוטג’. ואילו במקרה של חיידק נרתיקי – ההפרשות הן דלילות, מימיות וצבען לבנבן או אפרפר.

אז הבנו מהם המאפיינים של וגינוזיס בקטריאלי, ובמה הם שונים מאלו של פטריית קנדידה בנרתיק. כעת, תוכלי לאבחן בקלות רבה יותר מאיזה מהם את סובלת (אם בכלל). כדי לקבל אבחנה וודאית – תוכלי לקבוע תור לרופא הנשים שלך, או לבצע בדיקה ביתית. הבדיקה הנמכרת בארץ מגיעה עם 2 מטושים לאבחון עצמי של זיהום נרתיקי (כמו וגינוזיס חיידקי). והיא אמורה להיות קלה לשימוש ולפענוח לבד בבית. תוכלי לראות את הערכה הביתית לאבחון זיהום נרתיקי בתמונה המצורפת למטה. מבחינת מקומות מומלצים לקנות אותה – המקום הכי זול שמצאתי אותה לרכישה באינטרנט, הוא באתר של סופר-מדיקה. להלן קישור לערכה הביתית הנמכרת באתר של סופר מדיקה.

בדיקה ביתית חיידק נרתיקי
התמונה נלקחה מהאתר של סופר-מדיקה

מה גורם לוגינוזיס בקטריאלי?

וגינוזיס חיידקי מתרחש כאשר יותר מדי בקטריות גדלות בנרתיק. במצב רגיל, החיידקים הטובים (הלקטובציליוס), הם הדומיננטיים. ואילו במקרה של חיידק נרתיקי, חיידקים ובקטריות אחרות מפרים את האיזון הטבעי של הנרתיק ע”י השתלטות על הפלורה.

הסיבה מאחורי הוגינוזיס החיידקי אינה ידועה או ברורה באופן חד משמעי. אך יש גורמים הידועים ככאלו שמעלים את הסיכוי להתרחשותה, כאשר אחד מהם הוא פעילות מינית – בעיקר תכופה. אולם, יש לציין כי חיידק נרתיק יכול להופיע גם בקרב נשים שלא פעילות מינית כלל. ולכן החיידק הנרתיקי לא נחשב למחלת מין.

ועכשיו, הגיע הזמן להבין איך מטפלים בוגינוזוס בקטריאלי, ובריח הרע מהנרתיק המאפיין אותו.

וגינוזוס חיידקי - בקטריאלי

איך לטפל בוגינוזיס חיידקי?

אין ספק שהריח הרע מהפות, המאפיין את הוגינוזיס החיידקי, הוא מאוד לא נעים. חשבי על זה – האם את נוהגת להריח את הנרתיק של חברותייך או של נשים אחרות בכלל? סביר להניח שלא. ולכן, הריח הרע והלא נעים המאפיין את הוגינוזוס הבקטריאלי, עלול לגרום לאי נוחות רבה. מעבר לאי הנוחות, הוגינוזיס החיידקי עלול להוביל גם לסיבוכים שונים. וזאת שכן הוא מעלה את הסיכוי להידבק במחלות מין שונות, ומגביר את הסיכוי לזיהומים, להפלות וללידות מוקדמות. ולכן, רצוי לאבחן את הבעיה ולטפל בה מוקדם ככל האפשר, ולא להזניח את הנושא.

אז איך מטפלים בוגינוזיס חיידקי?

אפשר לטפל בחיידק נרתיקי על ידי נטילת אנטיביוטיקה, כמו מטרונידאזול. דרך נוספת לטפל בויגינוזיס חיידקי היא באמצעות שימוש בתכשירים טבעיים, המחזירים לנרתיק את האיזון הטבעי שלו. אז מה עדיף? בהקשר זה כדאי לדעת, שאנטיביוטיקה משפיעה לא רק על החיידקים הרעים, אלא גם על הטובים. וכך פעמים רבות לאחר הטיפול האנטיוביוטי – מתרחשת הישנות (חזרה) של הזיהום החיידקי. ואילו אם מתמידים בשימוש בתכשירים טבעיים, המותאמים לטיפול בבעיה ולהחזרת האיזון של הפלורה – התוצאות יכולות להיות חיוביות יותר.

מוצרים מומלצים לטיפול טבעי בוגינוזיס בטריאלי

המוצרים המומלצים ביותר שמצאתי לטיפול טבעי בוגינוזיס חיידקי – אלו המוצרים של חברת מולטי-ג’ין. החברה מספקת מגוון מוצרים מעולם האסתטיקה הואגינלית – וביניהם תכשירים לטיפול בחיידק נרתיקי. בנוסף, באתר שלהם תוכלי למצוא שאלון קצרצר שיעזור לך לבחור את המוצר שהכי מתאים עבורך. התכשיר המומלץ ביותר לטיפול בתסמיני הוגינוזיס הבקטריאלי, על פי שאלון זה, הוא מוצר שנקרא ActiGel. חוץ מהמוצר הזה, לחברה יש מוצרים מעולים נוספים לשמירה על אסתטיקה ואגינלית. כמו מכשיר לשטיפה אינטימית עמוקה המגיע עם תבליות מיוחדות, תכשיר flora+ המיועד לטיפול בפטריה, ג’ל להקלה על אי נוחות באזור האינטימי, קומפרסים חיצוניים וסבון לשטיפה.

לאחר הטיפול בוגינוזיס הבקטריאלי, המשיכי לשמור על אסתטיקה אינטימית נאותה, כדי למנוע חזרה של החיידק הנרתיקי. תוכלי להשתמש למשל במוצרים של מולטי-ג’ין שהצגתי למעלה או במוצרים של פמינה – שגם הם מעולים לטיפוח האזורים האינטימיים.

השתמשת בתכשיר לטיפול עצמי ללא מרשם רופא והתסמינים לא חלפו? כדאי שתיגשי לרופא.

בכל מקרה, כל האמור בפוסט זה לא מהווה ייעוץ רפואי בשום צורה שהיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!