איך למצוא רעיונות למאמרים ופוסטים לבלוג
רוצה לדעת איך למצוא רעיונות לפוסטים ומאמרים לבלוג? הגעת למקום הנכון.
אם יש לך אתר או בלוג – ודאי מצאת את עצמך פעמים רבות מחפשת רעיונות ונושאים לכתיבת תוכן לבלוג או לאתר שלך. אולי את אפילו עובדת ככותבת תוכן, מנסה לקדם את האתר שלך אורגנית בגוגל או עובדת כמקדמת אתרים. ואז כנראה יצא לך להיתקל בסטיאוציות שאת צריכה לכתוב 30 מאמרים בנושא הדפסות על חולצות או תאורה לבית. אז איך אפשר באמת לכתוב עשרות או מאות מאמרים באותו הנושא – אם יש לנו צורך בכך? איך אפשר למצוא רעיונות לפוסטים ולכתיבת תוכן לבלוג שלנו, אחרי שכתבנו לו כבר עשרות מאמרים בתחום העיסוק שלנו? כדי לפתור בעיה זו החלטתי לכתוב פוסט על איך למצוא רעיונות למאמרים ופוסטים לבלוג.
המשיכי לקרוא כדי ללמוד איך למצוא רעיונות למאמרים ופוסטים חדשים – באתר, בבלוג או בפרופיל שלך ברשתות החברתיות.
איך למצוא רעיונות למאמרים בבלוג
אז אם את רוצה לדעת איך אפשר למצור רעיונות לפוסטים חדשים לפייסבוק או לאינסטגרם שלך, או שאת מעוניינת לדעת איך למצוא רעיונות למאמרים בבלוג – את חייבת לנסות את הטיפים הבאים.
1. עשיית מחקר מילות מפתח ושימוש בכלי מילות המפתח של גוגל אדס.
מחקר מילות מפתח הוא מחקר שעושים מקדמי אתרים כדי למצוא את מילות החיפוש והשאילתות שגולשים מחפשים הכי הרבה בגוגל, שהן כמה שיותר רלוונטיות לביטויים שעבורם רוצים מבצעים בעיקר דרך כלי מילות המפתח במערכת הפרסום הממומן של גוגל אדס. ואם רוצים לכתוב פוסטים לבלוג שיש סיכוי גבוה שיגיעו לעמוד הראשון בגוגל – כדאי לכתוב פוסטים שהם גם מאמרי SEO וגם מסוג תוכן ירוק-עד. מכאן, דרך מעולה למציאת רעיונות לכתיבת מאמרים לבלוג – שגם יש סיכוי שיגיעו למיקום גבוה בתוצאות החיפוש האורגניות – היא לכתוב פוסטים בהתאם לביטויים שמצאתן. זאת לאחר עריכת מחקר מילות המפתח לקידום האתר או הבלוג שלכן, כמובן.
2. לבדוק על מה כותבים המתחרים
עוד דרך למציאת רעיונות לכתיבת תוכן לבלוג היא לבדוק על מה כותבים המתחרים שלכם בבלוגים שלהם. חפשי בלוגים בנישה שלכם או אתרים שעוסקים באותו תחום פעילות כמוך. ובדקי על אילו נושאים הם כותבים בבלוג. כך תוכלי לקבל עוד המון רעיונות לכתיבת מאמרים או פוסטים חדשים לבלוג שלך. זכרי כמובן שלא כדאי לך להעתיק את התכנים שלהם במדויק. זה גם פוגע באתר שלך כי יהיה בו תוכן משוכפל, וגוגל מאוד לא אוהבת את זה. וגם לא מוסרי כלפי מי שכתב את התוכן וכלפי בעלי האתר מהם נלקחו התכנים. מה שכן – בדיקה אצל המתחרים והאתרים האחרים בנישה בהחלט יכולה לעזור לך לקבל רעיונות לכתיבת תכנים חדשים לבלוג שלך. ואם את מחפשת רעיונות ליצירת פוסטים לפייסבוק או לאינסטגרם – בדקי את הפרופיל של המתחרים ברשתות החברתיות.
3. קבלת רעיונות מההשלמות אוטומטיות של גוגל.
עוד דרך נחמדה כדי לקבל רעיונות נוספים לכתיבת תוכן היא לנסות להשתמש בהשלמות האוטומטיות של גוגל. לדוגמא, להלן ההשלמות האוטומטיות שמופיעות לי אם אני כותבת “איך לדעת ש…” :
ההשלמות האוטומטיות מציגות לי את השאילתות הכי פופולאריות עבור תחילת המשפט שכתבתי בחיפוש. כלומר, הרבה אנשים מחפשים את השאילתות הללו בגוגל, יותר משאילתות אחרות. מה שזה אומר לי זה שכדאי לי לכתוב פוסטים בנושאים כמו “איך לדעת שהוא אוהב אותי לפי שפת הגוף שלו” (וכמו שאת יכולה לראות – כך עשיתי). או “איך לדעת שהוא משחק בך”. או “איך לדעת שאת בהריון”. למה? כי אם יש לביטויים האלה הרבה חיפושים בגוגל, סימן שהם יכולים גם להביא הרבה תנועה לאתר שלי, אם רק אקדם אותם מספיק בצורה אורגנית.
איך למצוא רעיונות לכתיבת פוסטים ומאמרים חדשים - המשך
4. אסטרטגיה מוכנה מראש.
דרך מעולה נוספת כדי למצוא רעיונות לכתיבת תוכן לאתר או לבלוג שלך – היא פשוט ליצור אסטרטגית תוכן מוכנה מראש, ולעבוד על פיה. אסטרטגיית התוכן שלך יכולה לכלול למשל: כתיבת פוסטים בפייסבוק המכילים טיפים בתחום העיסוק שלך. פינת ראיונות עם דמויות מובילות ופופולאריות. או כתיבת מדריכים רלוונטיים לבלוג שלך. כאשר יש לך אסטרטגיית תוכן, את יודעת מה את הולכת להעלות כל שבוע לדיגיטל. בין אם מדובר בבלוג באתר שלך, או בפרופיל שלך ברשתות החברתיות. וכך בעצם את לא צריכה לשבור את הראש מדי יום או מדי שבוע – פשוט כי כבר בנית אסטרטגיה מוכנה מראש.
5. חשיבה מחוץ לקופסא.
טיפ אחרון למציאת נושאים או רעיונות חדשים לכתיבת תוכן היא לחשוב מחוץ לקופסא. אל תכתבי רק על הנושאים הכי “מובנים מאליהם”, “מתבקשים” או “קלאסיים”. נסי לכתוב גם על נושאים עמוקים או מקוריים יותר. חשבי על הנושא או התחום שבו את רוצה לכתוב. ועל קהל היעד שלו התוכן מיועד. נסי להבין מה מניע את קהל היעד שלך. ומה מרגש אותו. אם תשקיעי מספיק מחשבה בזה, בטוח שתצליחי לחשוב מחוץ לקופסא. ובטוח שתצליחי למצוא רעיונות למאמרים ולפוסטים, ורעיונות לנושאים חדשים לכתיבת תוכן לבלוג או לאתר שלך.
יש לך טיפים נוספים למציאת רעיונות לכתיבת פוסטים או למציאת נושאים חדשים לכתיבה בבלוג? שתפי אותי בתגובות 🙂