איך להתקבל לעבודה שאת חולמת עליה
רוצה לדעת איך להתקבל לעבודת חלומותייך? המאמר הבא הוא בשבילך.
מתה לעבוד בתכנות, אבל מרגישה שאין לך מספיק ביטחון בתחום? חולמת להיות זמרת, רקדנית או דוגמנית אבל לא יודעת איך להיכנס לתחום? רוצה להתקבל לעבודה כמעצבת UI/UX אבל אין לך ניסיון? החלום שלך הוא להתקבל לתפקיד טכנולוגי אבל את לא יודעת מאיפה להתחיל? בפוסט זה אעזור לך להבין איך תוכלי להתקבל לעבודה שאת כל כך חולמת עליה. אז המשיכי לקרוא כדי ללמוד איך להתקבל לעבודה שאת כל כך רוצה להשיג.
איך להתקבל לעבודת החלומות שלך
להלן 8 טיפים מנצחים שיעזרו לך לבחור, למצוא ולהתקבל לעבודת החלומות שלך:
1. תתחילי מלהחליט מה את רוצה לעשות
השלב הראשון הוא להחליט מה את בכלל רוצה לעשות, ומהי עבודת חלומותייך. מדובר בשלב חשוב וקריטי, שיש להשקיע עליו זמן ומחשבה רבה. וזאת על מנת לבצע את ההחלטה בצורה הטובה והנכונה ביותר. לא בטוחה מה את אוהבת לעשות או מה את רוצה ללמוד? קראי את המאמר על איך לבחור מה ללמוד. וזכרי, שכדי להנות מהעבודה שלך – רצוי שתחברי במשהו שאת אוהבת לעשות. כדי לבחור את התחום המתאים – תוכלי גם לעיין במאמר על תחביבים שאפשר להתפרנס מהם.
ואם את כבר יודעת בוודאות מה תרצי ללמוד ובמה תרצי לעבוד – המשיכי לשלב הבא.
2. תלמדי את התחום
אחרי שהחלטת מה את רוצה לעשות ומה את רוצה או צריכה ללמוד לשם כך – את צריכה להתחיל ללמוד את התחום. גם אם העבודה שבה את רוצה לעסוק לא דורשת לימודי תואר, עדיין לדעתי את צריכה ללמוד את התחום. לדוגמא, אם את רוצה לפתוח לפתוח בלוג או לעבוד בתחום עיצוב אתרים או כתיבת תוכן לאתרים – את צריכה לדעת איך עושים זאת.
3. תתחילי להתנסות בתחום – אפילו ללא תשלום
הדרך הכי טובה להיכנס לתחום מסוים – היא למצוא דרך להיכנס “בכוח”, בהתחלה אפילו תמורת עבודה חינם. כן, גם אם לא תקבלי כסף, את צריכה להתחיל מלהתנסות בתחום. ומכיוון שמי שאין לו ניסיון מתקשה להתקבל לעבודה, יכול להיות שתצטרכי בהתחלה “לעבוד בחינם”. וזאת כדי ליצור את תיק העבודות שלך או כדי לצבור ניסיון וידע בתחום, שמבוססים על התנסות מעשית בפועל ולא רק על תיאוריה.
4. תבני תיק עבודות וטופס קורות חיים
בתפקידים ותחומים רבים כמו עיצוב UI/YX, בניית אתרים, תכנות ופיתוח, ועוד – לרוב יהיה צורך לבנות תיק עבודות או פרויקטים להצגה. בטח אם מדובר במשרת ג’וניור ללא ניסיון. ובנוסף, לרוב יהיה צורך בבניית טופס קורות חיים – שרצוי שיהיה מפורט ורלוונטי ככל הניתן למשרה אליה את רוצה להתקבל.
5. תתחילי לשלוח קורות חיים ואם צריך תדאגי ללינקדאין
השלב הבא הוא להתחיל לשלוח קורות חיים למשרות דרושים. על מנת להעלות את הסיכוי שיחזרו אלייך, כדאי שתשלחי מכתב מקדים שיהיה מרשים ככל הניתן. ובמידת הצורך, תדאגי גם לפרופיל לינקדאין שלא יבייש את עצמו. תשלחי קורות חיים לכמה שיותר משרות. לא חוזרים אלייך? אל תתייאשי, ותמשיכי לשלוח למשרות אחרות.
6. דעי איך להתנהג בראיון עבודה
הזמינו אותך לראיון עבודה? מזל טוב! עבודה קשה תמיד משתלמת בסוף. כעת הגיע הזמן שתלמדי איך להתנהג בראיון עבודה – כולל מה לא כדאי לעשות, מה כדאי לספר על עצמך, ומה לא להגיד. התכונני לכל ראיון היטב, ואל תזלזלי. תמיד תקראי ותלמדי על החברה ועל התפקיד לפני הראיון, ואם אפשר אז גם תנסי ללמוד קצת על המראיין או המראיינת. ואם צריך, תמיד תחזרי על החומר הרלוונטי לפני ראיון העבודה.
7. תאמיני בעצמך
אם את רוצה שיקבלו אותך לעבודת החלומות שלך, את חייבת להאמין שאת יכולה להשיג את העבודה הזו. כי אם את לא תאמיני בעצמך, איך את מצפה שהמראיין או הבוס לעתיד שלך יאמין בך?
8. אולי תשקלי להיות עצמאית?
התקבלת כבר לעבודה בתפקיד שרצית, אך סובלת מהבוס או מהבירוקרטיה בארגון? אולי תרצי לשקול להיות עצמאית. למידע נוסף בנוסף קראי את המאמרים על: איך לפתוח עסק משלך ועל ניהול עסק עצמאי מהבית.
עד כאן לפוסט זה על איך להתקבל לעבודה שאת חולמת עליה – מקווה שעזרתי 🙂