איך לשים טמפון - וכל מה שצריך לדעת על טמפונים

רוצה לדעת איך להשתמש בטמפונים בצורה נכונה? הגעת למקום הנכון. בפוסט זה נלמד איך לשים טמפון כמו שצריך, ובכלל על כל מה שצריך לדעת על טמפונים. כמו מהם, ומה היתרונות והחסרונות שלהם לעומת אמצעי היגיינה אחרים לתקופת המחזור. וכמובן – נלמד איך לשים טמפון נכון, בין אם את רוצה לדעת איך מכניסים טמפון עם מוליך או בלי מוליך.

נדבר גם על מה עדיף – טמפון עם מוליך או בלי? ונבין גם כמה זמן אפשר להיות עם טמפונים וכל כמה זמן צריך להחליף אותם, כדי שלא תחושי אי נוחות מספיגתם היתרה. ובנוסף, בפוסט תמצאי עוד כל מיני טיפים מעניינים בנושא המחזור, שיעזרו לך לעבור את המחזור יותר בקלות, וקצת יותר בנוחות ובכיף.

איך לשים טמפון

מהם טמפונים ומה חשוב לדעת עליהם?

מהם טמפונים?
זהו אמצעי הגיינה לתקופת הווסת, המאפשר לנו לעבור את המחזור בקלות. מדובר למעשה בגוש של סיבי בד, שמטרתו לספוג את דם הווסת. אל גוש סיבי הבד, מחובר מבפנים חוט המשתלשל החוצה, המאפשר את ההוצאה. מכניסים את הטמפון לנרתיק וכך הוא סופג את הדם. וכשהוא ספוג, או עדיף מעט קודם, מוציאים אותו.

איך להוציא טמפון?
ניתן להוציא את הטמפון בקלות, באמצעות החוט המחובר אליו. כל מה שצריך לעשות זה למשוך בעדינות בחוט, והטמפון יוצא החוצה ללא בעיות. יש להחליף את הטמפונים מדי כמה שעות. בהמשך נדבר בהרחבה על כל כמה זמן מחליפים טמפון, ואיך יודעים מתי צריך להחליף. באופן כללי אפשר לומר שהזמן המדויק יותר, תלוי במידת הספיגה של הטמפון, וכן במידת זרימת הדם שלך.

מותגי טמפונים ואיך לבחור איזה לקנות?
החברות העיקריות שמשווקות את הטמפונים בישראל הן קוטקס (kotex), o.b., טמפקס ולייף (של סופר-פארם). של לייף זולים יותר מהאחרים, בערך פי 2. באופן אישי, בתור ילדה השתמשתי באלו של קוטקס. כנראה בגלל הפרסום האגרסיבי שלהם לנערות, העיצוב והמיתוג שמתאים במיוחד לילדות ולנערות, והעובדה שהם שולחים דוגמיות דרך האתר שלהם. אך לאחרונה התחלתי להשתמש באלו של לייף. חששתי שהם יהיו איכותיים פחות. וגיליתי שהם דווקא מעולים לגמרי. אולי טובים רק ממש מעט מעט פחות מאלו של קוטקס. והם גם מאפשרים לחסוך בהוצאות. (ומבחינת ההבדל בין o.b. לקוטקס – ניסיתי את של שניהם ולא מצאתי הבדל בין השניים.)
ולכן, תבחרי פשוט במותג שהכי קורץ לך. אם המחיר חשוב לך, את יכולה לנסות את אלו של לייף, ולבדוק אם את מוצאת הבדל בין אלו של לייף לאלו של קוטקס או o.b.

מחזור והיגיינה נכונה

יתרונות וחסרונות של טמפונים

יתרונות:

1. אפשר ללכת עם חוטיני. מה שפחות מתאפשר עם תחבושות מחזור רגילות. הרי אם את יוצאת מהבית, את צריכה “הגנה” רצינית מפני הדימום. ולכן, את צריכה תחבושת סופגת מספיק בעת יציאה מהבית. אבל “תחבושת בעיצוב חוטיני” (יש כאלו) לא תספיק לך ליום ארוך. וכך בעצם הטמפון הוא האפשרות המושלמת למי שרוצה ללבוש חוטיני גם בעת המחזור.

2. התחושה היא של “להיות עם ולהרגיש בלי”. כלומר, יש מה שסופג את הוסת, ועוצר או מונע את הופעת כתמי הדימום על בגדייך. וזאת מבלי שאת מרגישה שאת “עם משהו בתוך הפות”. התחושה היא טבעית לגמרי. ואחרי כמה דקות את שוכחת שאת עם טמפון ואת לא מרגישה אותו. (אם הכנסת אותו בצורה נכונה. אחרת, הוא יכול להיות “מורגש” יותר).

3. יש טמפונים ברמות ספיגה שונות, כמו mini, normal או super.
זה מאפשר לך להתאים את סוג הטמפון המתאים לזרימת הדם שלך בתקופות הווסת השונות. למשל, כאשר זרימת הדם שלך חזקה יותר תוכלי להשתמש באלו עם רמות הספיגה הגבוהות יותר. ואילו כשזרימת הדם שלך חלשה יחסית, תוכלי להשתמש ב- mini. בנוסף, כדאי לדעת שהטמפונים הסופגים פחות, ה-mini, לרוב קטנים יותר בגודלם ולכן פחות גורמים לאי נוחות או פחות מורגשים. כך שאם את מחפשת את הסוג להתחיל איתו, לכי על ה-mini.

חסרונות:

1. יש בנות ונשים שיכולות שלא לאהוב את הרעיון שהדם נספג באיזה “צמר גפן” בתוך הפות שלהן. יש כאלו שמעדיפות אולי שהזרימה תהיה החוצה, בצורה טבעית יותר. כלומר, מבלי שהדם ייספג במשהו שנמצא בתוך הנרתיק. עבור נשים אלו יהיה עדיף להשתמש בתחתוניות מחזור, או בתחבושות.

אמצעי הייגינה שונים למחזור

איזה סוגי טמפונים יש?

יש 2 סוגים עיקריים של טמפונים: רגיל ועם מוליך. הסוג הרגיל הוא כאמור גוש סיבי בד, המחובר אליו חוט, שנועד לשם הוצאתו בקלות מהנרתיק. והטמפון עם המוליך הוא אותו הדבר, רק שמחובר אליו גם פלסטיק, שבאמצעות לחיצה על הקצה התחתון שלו ניתן להחדיר את הטמפון לנרתיק בקלות רבה יותר. ולכן הוא נקרא “עם מוליך”.

טמפון עם מוליך או בלי – מה עדיף?

אם זו הפעם הראשונה שאת עושה את זה, את יכולה להשתמש בסוג עם מוליך. לדעתי, עדיף להשתמש באלו הרגילים, ללא המוליך. כי כך את יכולה לשלוט טוב יותר על מידת העומק שאת רוצה לדחוף אליה את הטמפון. בנוסף, לדעתי, טמפונים רגילים, בלי מוליך, הם “מאיימים” פחות. אבל זה כבר עניין של דעה אישית…
אני חושבת שהרבה יותר נוח לשים טמפונים בעצמך מאשר עם מוליך. ואחרי שאת עושה זאת כמה פעמים, את כבר נהיית “מומחית” ואין בזה שום דבר “מפחיד” או קשה. זה נהיה הליך אוטומטי, פשוט ומהיר שאורך כמה שניות. ובכל זאת, חשוב לציין שיש גם נשים רבות שמעדיפות להשתמש בטמפון עם המוליך. למה זה מה שהן מעדיפות? אני יכולה לשער שעם המוליך הן אולי מרגישות בטוחות יותר בכך שהטמפונים “יגיעו לאן שצריך”.

ולכן, חשוב שנדבר גם על איך לשים טמפון עם מוליך בצורה נכונה. ובדיוק על כך נדבר כעת – איך שמים טמפון עם מוליך, או בלי מוליך.

איך מכניסים טמפון עם מוליך
אמצעי היגיינה לתקופת המחזור החודשי

איך לשים טמפון?

רוצה לדעת איך שמים טמפון פעם ראשונה, או פשוט ללמוד איך לשים טמפון בצורה נכונה?
כדי להבין איך להכניס טמפון כמו שצריך, עקבי אחר השלבים הבאים:

שלב מס’ 1 – פרטיות

תהיי בסביבה אינטימית כמו החדר שלך, חדר האמבטיה או השירותים. אם יש לך איך לנעול את הדלת, את יכולה לנעול אותה כדי לשמור על פרטיותך, ובשביל להרגיש יותר בנוח.

שלב מס’ 2 – הכנת הציוד מראש

תארגני טמפון חדש, שעטוף באריזת ה”ניילון-פלסטיק” איתה הוא מגיע. ואם את רוצה, גם מגבונים או נייר. (כי סביר להניח שאת במחזור כרגע, והנייר יכול לעזור לך לנקות את הדם).

שלב מס’ 3 – בדיקת עמידות

כדי לבדוק שהחוט של הטמפון עמיד, מחובר חזק לתוכו ולא עומד להיקרע (כך תבטיחי לעצמך גם שתוכלי להוציא אותו בקלות) – תמיד תמשכי את החוט לפני שאת מכניסה את הטמפונים. ותראי שהחוט נשאר מחובר היטב, ולא נקרע.

שלב מס’ 4 – ניקוי מקדים

תנקי באמצעות מגבון לח ייעודי או נייר את האיזור האינטימי. מגבון לח ייעודי לרוב יהיה עדיף. וזאת כי הוא יעזור לך ללחלח (להוסיף לחות) את האיזור, וכך תוכלי להכניס את הטמפון ביתר קלות. לשם כך, אני ממליצה על המגבונים של פמינה. יש להם גם חבילת מגבונים רגילה, וגם מגבוני TO-GO הארוזים אחד-אחד.

שלב מס’ 5 – ההכנסה

כשאת מוכנה, הכניסי את הטמפון אל תוך הפות בעדינות, באמצעות אצבעותייך, עד שהוא כבר לא יבצבץ החוצה כלל. את המיקום הנכון שבו הטמפונים אמורים “לשבת”, כך שיהיה לך נוח ככל האפשר – תוכלי לראות בתמונה המצורפת למטה, בחלקה העליון הימני. את יכולה לראות שם מה נחשב ל”מיקום נכון ונוח” ומה נחשב ל”מיקום לא נכון, ולא נוח”. והתמונה אכן ממחישה היטב את המיקום אליו צריך להכניס את הטמפונים בצורה נכונה ככל האפשר.

שלב מס’ 6 – ניקוי לאחר סיום

זרקי את המגבונים שהשתמשת בהם לפח. ואם הוצאת טמפון “ישן” לפני שהכנסת את החדש, זיכרי לזרוק אותו לפח, ולא לאסלה (בדיוק כמו שצריך לעשות עם תחבושות). ואל תשכחי לזרוק את הטמפונים המשומשים לפח, רק אחרי שאת עוטפת אותם בנייר. וזאת כדי למנוע את הכתמת הפח והמקום בו את נמצאת בדם, וכדי למנוע נדיפת ריחות לא נעימים מהפח. אם את נמצאת במקום ציבורי, כמו שירותים בקניון או במקום עבודה, זה אפילו חשוב עוד יותר, כי לא כולם צריכים לראות את הטמפונים המשומשים שלך. וכדי לשמור על ההיגיינה, כשתסיימי, אל תשכחי לשטוף את ידייך היטב עם סבון.

איך שמים טמפון עם מוליך?

עקבי אחרי שלבים 1 עד 4 במדריך למעלה. תהיי במקום שיש לך פרטיות, ותארגני טמפון חדש. בידקי שהחוט עמיד, ונקי את האיזור האינטימי.

לאחר מכן, כדי להחדיר את הטמפון עם המוליך, קרבי את הקצה עם הטמפון לפות והכניסי אותו לאט ובזהירות. הכניסי את הטמפון עם המוליך לבפנים, עד שבחוץ נשאר רק הקצה של הכפתור של המוליך. ואז לחצי עליו, והצלחת להכניס את הטמפון בהצלחה.

בתמונה למטה תוכלי למצוא גם מדריך בעל 4 שלבים המסביר בדיוק איך מכניסים טמפון עם מוליך בקלות רבה. במדריך המאויר את יכולה לראות בדיוק מה עלייך לעשות בכל שלב.

איך לשים טמפון

כל כמה זמן צריך להחליף טמפון?

כמה זמן אפשר להיות עם טמפון ?

אז כמה שעות אפשר להיות עם טמפון בעצם? באופן כללי, לרוב כדאי להחליף את הטמפונים כל 3-5 שעות. תלוי במידת החוזק והאינטנסיביות של הדימום שיש לך באותו יום. את מידת הדימום תוכלי להעריך למשל לפי המהירות בה הטמפונים שלך נהיים ספוגים בדם.
אם יש לך דימום חזק – עדיף שתחליפי את הטמפונים כל שלוש שעות בערך.
ואילו אם יש לך דימום חלש ביותר – את יכולה להחליף את הטמפונים כל חמש או שש שעות בערך.

איך יודעים מתי להחליף טמפון ?

אם הטמפון נפוח, ספוג כולו בדם, ברמה שהוא כבר מטפטף דם מעצמו, ולא מצליח לספוג את הנוזלים – סימן שהחלפת אותו “מאוחר מדי”. וכנראה היית איתו יותר מדי זמן, והיה כדאי לך להחליפו עוד קודם.
לרוב, אם הטמפון עוד יבש מעט בחלקו, לא מטפטף ואינו נפוח מדי – סימן שהוצאת אותו דיי בזמן.

איך לשים טמפון

מה עוד חשוב לדעת טמפונים?

האם אפשר לישון עם טמפון בלילה?

תיאורטית, זה אפשרי. אם את ישנה 5 או 6 שעות עם טמפון, לא אמורה להיות בעיה אם תשימי אותו לפני השינה ותשני איתו. רק זיכרי להחליף אותו איך שאת קמה. אבל אם את רוצה לישון יותר שעות עם טמפון, עלייך לקחת בחשבון שני דברים. הדבר הראשון, הוא שבמהלך הלילה הוא כנראה ייספג כולו בדם. זה אומר שהוא יכול לנדוף, לטפטף, ולהכתים את בגדייך. והדבר החשוב השני הוא שזה פחות אסתטי ופחות הייגיני. אם את ישנה כ-12 שעות, זה יכול אולי אפילו להוביל לאיזה זיהום (בסיכוי נדיר למדי).
בכל מקרה, אם החלטת לישון עם טמפון – שימי אחד חדש לפני השינה, והוציאו אותו ישר כשאת קמה. שימי לב שיש בנות שהולכות לישון עם טמפון, שוכחות ממנו, ומכניסות אחד חדש בבוקר, מבלי להוציא את הישן. כשזה קורה, יהיה די מסורבל ולא נעים להוציא את הטמפון הישן שנדחף עמוק פנימה, כשתיזכרי בכך ותשימי לב למצב. ולכן חשוב מאוד שתיזכרי להוציא את הטמפון הישן בבוקר, לפני שאת מכניסה את החדש.

טיפים לשינה עם טמפונים: תוכלי לבחור במידת ספיגה גבוהה יותר, כדי להיות “מוגנת” יותר במהלך הלילה. תוכלי גם לשים קצת נייר בתחתונים, או תחבושת דקה. הם ייספגו את דם הווסת שעלול לדלוף אם הטמפון כבר יהיה ספוג מדי, והם ייגנו עלייך מפני נזילות וכתמים לא רצויים.

טיפ נוסף: שימי תמיד כמה טמפונים בתיק, כדי שלא תיתקעי בלי במקרה הצורך. אך גם אם נתקעת בלי, ואת בדיוק מחוץ לבית, אל תתביישי לבקש מאחת הבנות האחרות בכיתה או בעבודה. יש סיכוי גבוה שלמישהי יהיה איך להציל אותך. הרי כולנו נשים, וכולנו חוות ווסת אחת לחודש. ורבות מהנשים משתמשות בטמפונים. ואם לא, בטוח למישהי יהיה פיתרון אחר בשבילך, כמו תחבושת.

עד כאן לפוסט זה 🙂

אולי יעניין אותך גם:

איך לעבור את המחזור בקלות

מחזור לא סדיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!