איך לעבור את המחזור בקלות

רוצה לדעת איך לעבור את המחזור בקלות? הפוסט הבא הוא בשבילך.

בפוסט זה תמצאי כל מה שרצית אי פעם לדעת על מחזור. כמו: מתי בנות מקבלות בד”כ מחזור בישראל? במה תלוי גיל קבלת המחזור? מתי ואיך כדאי לספר להורים על קבלת המחזור? ומה אפשר לעשות נגד כאבי מחזור? בנוסף, נלמד על האמצעים לספיגת הדם במהלך הווסת, כמו תחבושות וטמפונים עם ובלי מוליך. ובקיצור, נלמד כל מה שצריך לדעת על איך לעבור את המחזור בקלות, ברוגע ובכיף – ככל האפשר 🙂

אז איך עוברים את המחזור בקלות? המשיכי לקרוא…

איך לעבור את המחזור בקלות

איך לעבור את המחזור בקלות

באיזה גיל בערך בנות מקבלות מחזור בישראל?

הגיל הממוצע שבו בנות מקבלות מחזור בישראל הוא בין 11 ל-14. כמובן שיש בנות שמקבלות גם לפני גיל 11 או אחרי גיל 14 ואפילו אחרי גיל 17. כך זה בכל העולם – כל הבנות מקבלות מחזור בגיל שונה, בצורה אינדבידואלית. הגורמים המשפיעים על גיל קבלת המחזור הם רבים, וכוללים גורמים גנטיים, הורמונליים, סביבתיים, חברתיים, פסיכולוגיים או נפשיים. לפעמים בנות מקבלות מחזור בערך באותו גיל שבו אמא שלהן ואחיותיהן הגדולות קיבלו מחזור, אבל זה ממש לא קורה כך תמיד. גורמים לדוגמא שיכולים לעכב את קבלת המחזור הם עשיית ספורט מאומץ או תזונה לא נכונה.

מתי ואיך לספר להורים שקיבלת מחזור?

קיבלת מחזור בפעם הראשונה? מזל טוב. בשלב זה כדאי שתשתפי את אמא או אבא, כדי שיוכלו לעזור לך להתמודד עם קבלת הווסת בפעם הראשונה. הם יסבירו לך איך להקל את ההתמודדות עם המחזור וירכשו עבורך כל מה שצריך בשביל כך. עדיף לספר להם ישר, כדי שתוכלי לעבור את זה בקלות רבה יותר. בסופו של דבר, הטיפים של אמא יכולים רק לעזור לך. אז למה לא לשתף אותה כמה שיותר מוקדם? ומבחינת הדרך שבה תספרי, פשוט היי ישירה וכנה. אמא שלך יודעת מה זה, והיא תדע להכווין אותך הכי טוב.

איך להתמודד עם כאבי מחזור? 

לפעמים, תקופת הווסת יכולה להיות מלווה בכאבים. אצל חלק מהבנות הכאבים באים לפני קבלת המחזור ואצל חלק זה קורה במהלכו. לחלק מאיתנו כואב בבטן ולחלק בכל הגוף. מדובר בתופעה מוכרת וידועה מזה שנים רבות בכל רחבי העולם. ואפילו אחלה תירוץ לסנג’ר את בן הזוג, את ההורים או השותפות לדירה. אבל הבעיה שלפעמים כאבי מחזור חזקים במיוחד יכולים להיות מאוד לא נעימים ומעיקים, עד כדי כך שהכאבים יכולים להיות קשים מנשוא. אז מה עושים? פשוט קחי כדור נגד כאבי מחזור, כמו אדקס, נורופן או אדויל. ותנוחי. את יכולה גם לעשות מקלחת חמה, או לארגן יום ספא ביתי. או לעשות משהו מרגיע אחר שאת אוהבת. כמו לקרוא ספר, מגזיני אופנה ישראלים, או את הבלוג של Girl’s World.

כאבי מחזור

איך לעבור את המחזור בקלות - אמצעים היגיינים


תחבושות

תחבושות הן אמצעי מעולה לספיגת הדם בזמן הווסת. התחבושות הן למעשה מעין גוש סיבים, המיועד לספוג את הדם כשאנחנו במחזור. מצד אחד, הן בעלות מדבקה שאם מסירים אותה יש מתחת צד דביק – המיועד לשם הדבקת התחבושת לתחתונים. זה עוזר בעצם לקבע את התחבושת כך שלא תזוז, ועוזר למנוע דליפות. ומהצד השני יש את סיבי הבד שנועדו לספוג את הדם. יש תחבושות שיש להן גם “כנפים” שאלו מעין המשכים של התחבושת מהצדדים – המאפשרים הגנה מעולה מפני דליפות של דם מהצדדים של התחתונים. את התחבושות צריך להחליף מדי כמה שעות. וחשוב לשים תבושת חדשה לפני השינה.

טמפונים – עם ובלי מוליך

טמפון הוא אמצעי הגיינה נהדר גם הוא לתקופת הווסת. וגם הוא מורכב מסיבי בד, שנועדו כדי לספוג את הדם של המחזור, רק שסיבי הבד “ארוזים” בגוש אחד קטן בגודל זרת. את הטמפון מכניסים לתוך הפות, וכך הוא סופג את הדם, מבלי שנצטרך תחבושת. את הטמפון מכניסים לבד או באמצעות מוליך המחובר לטמפון. אם זה מעניין אותך, כתבתי פוסט על איך לשים טמפון בצורה נכונה. את הטמפון מוציאים באמצעות החוט המחובר אליו, המבצבץ החוצה, כדי שניתן יהיה למשוך אותו בקלות. נהוג להחליף את הטמפונים כל כמה שעות, בערך כל 3 או 5 שעות – תלוי במידת זרימת הדם שלך ובסוג הטמפון ומידת הספיגה שלו (מיני\נורמל\סופר וכו’). 

לעבור את המחזור בקלות

יש לך טיפים או רעיונות נוספים כדי לעבור את המחזור בקלות? שתפי אותי בתגובות, ואולי אוסיף אותם לפוסט 🙂

ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:
דחיית מחזור ברגע האחרון.
איך לזרז מחזור.
מחזור לא סדיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!