
איך להעלות את הביטחון העצמי
איך להעלות את הביטחון העצמי בואו ללמוד איך לשפר ביטחון עצמי נמוך ואיך להעלות את הביטחון העצמי שלכם נמאס לכם לסבול בגלל חוסר הביטחון העצמי
אז תמיד אמרו לנו שמחזור אורך 28 ימים. כלומר, כל 28 ימים אנחנו “צריכות” לקבל את הווסת. אבל האם זה באמת ככה? מסתבר שממש לא תמיד. ובטח לא אצל כולן. האמונה הזו, שזה הזמן שאורך מחזור הווסת, מעלה בנו לפעמים תהיות שאולי יש לנו מחזור לא סדיר. ולכן בפוסט זה נלמד כל מה שחשוב לדעת על מחזור שאינו סדיר. כמו מה זה אומר בכלל, מה גורם לזה, והאם יש סיבה לדאגה.
נתחיל מלהבין האם מחזור הווסת אמור באמת להימשך 28 ימים. הסיבה שזה מה שנהוג, היא שרוב הגלולות למניעת הריון גורמות לכך (מבחינה הורמונלית) שהווסת תיתרחש כל 28 ימים. בחלק מהן יש כ-7 גלולות של “ימי ווסת” ובחלק יש 4. שאר הגלולות מתוך ה-28 הן גלולות נייטרליות – כלומר לימים ללא ווסת. מהסיבה שנשים רבות לוקחות גלולות למניעת הריון – אז נהוג לחשוב שזהו “מחזור הווסת”. אבל האם זה אכן כך אצל כולן? ממש לא.
לרוב, מחזור הווסת שלך יהיה שונה מ-28 ימים, אם את לא לוקחת גלולות. ומכיוון שבנות צעירות רבות, נניח לפני גיל 18 או 20, לא נוהגות לקחת גלולות – פעמים רבות זה מעלה בעיקר אצלהן את התהייה שאולי יש להן מחזור לא סדיר. ודווקא אצלן, המחזור אכן לא תמיד אורך 28 ימים. בעיקר כי אין “גורם הורמונלי חיצוני” שמפקח על כך.
נתחיל מלהבין מה קרה בתהליך המחזור החודשי. קודם כל, הזקיקים נוצרים בשחלות, ומהזקיקים נוצרת ביצית. וכשהביצית לא מופרית (כלומר, אין הריון) היא יוצאת עם רירית הרחם. וזה מה שנקרא ווסת. התהליך הזה מתרחש בצורה מחזורית, כלומר – במרווחי זמן קבועים. למשל, מהביוץ ועד לווסת עוברים בדיוק שבועיים. ואילו במחזור לא סדיר, הביוץ יכול לקרות לפעמים אחרי שבועיים ולפעמים אחרי חודש. כלומר, בצורה לא סדירה.
לרוב אין סיבה לדאגה. אבל זה בהחלט יכול לעצבן אם אי אפשר לתכנן מראש ולדעת באילו ימים תקבלי את הווסת.
לפני שאת מתחילה להילחץ, נסי להירגע. רשמי באילו ימים קיבלת מחזור וכמה זמן הוא נמשך. ונסי לעקוב אחר ימי הווסת שלך. אם יש לך לפעמים הכתמות דם – רשמי גם אותן. כך תוכלי להעריך טוב יותר את ימי הווסת ותקופות המחזור שלך, ולהבין בצורה ברורה יותר האם הוא באמת לא סדיר, או פשוט כולל מחזור של כ-35 ימים ולא 28.
מחזור לא סדיר ואיחור בקבלת הווסת יכולים להיגרם מכל מיני סיבות. וכעת נסקור כמה מהן:
על פי מחקרים, לרוב הנערות בעולם יש מחזור לא סדיר בשנתיים-שלוש הראשונות של קבלת הווסת (!). וכך גם לנשים שעברו את גיל 45.
אם התחלת דיאטה או שירדת הרבה במשקל, זה עלול לגרום למחזור לא להיות סדיר. יתר על כן, שינויים באורח החיים יכולים גם הם להשפיע על קבלת המחזור. בהקשר זה כדאי שתדעי שהשינויים לא חייבים להיות מלחיצים או קיצוניים. גם התמדה בפעילות גופנית מאומצת עלולה לגרום לאיחור, לעיכוב או לאי-סדירות של קבלת הווסת.
גם אירועים מלחיצים או מצב נפשי יכולים להשפיע על המחזור ולגרום למחזור להיות לא סדיר. אם למשל את נמצאת בתקופת מבחנים עמוסה, לפני גיוס לצבא או בתקופה מלחיצה אחרת בחיים – זה יכול מאוד להשפיע על המחזור שלך. שימי לב שזהו לא חייב להיות אירוע דרמטי או קיצוני, אלא גם מריבה קטנה יחסית עם חברה יכולה להוביל ללחץ, שיגרום לאי סדירות של המחזור.
אם התחלת להשתמש בגלולות לאחרונה – שימי לב שזה עלול להוביל לדימומים ולווסת לא סדירה בתחילת השימוש.
לפעמים מחזור שאינו סדיר נגרם כתוצאה מבעיה רפואית – כמו שחלות פוליציסטיות או בעיה בתפקוד בלוטת התריס. אם המחזור שלך ממשיך להיות לא סדיר, ומלווה בכאבים, או שאת מודאגת בעניין זה – ההמלצה הרווחת היא להתייעץ עם רופא משפחה או רופא נשים.
מה לעשות אם הווסת אינה סדירה?
קודם כל, לא צריך להילחץ. ואם את רוצה להסיר דאגה מליבך, פשוט תקבעי תור לרופא שלך. וכדי להקל על עצמך ולהיות מוכנה לכל מצב, תדאגי שתמיד יהיו לך אמצעים לעבור את המחזור בקלות – כמו תחבושות, טמפונים, מגבונים אינטימיים וכו’.
* שימי לב שהמידע בפוסט זה אינו מהווה המלצה רפואית בשום פנים ואופן. אם את מודאגת מהנושא – פני לרופא הנשים או המשפחה שלך.
עד כאן לפוסט זה – מקווה שעזרתי 🙂
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:
איך להקדים מחזור.
כאבי מחזור חזקים.
איך לשים טמפון.
דחיית מחזור ברגע האחרון.
איך להעלות את הביטחון העצמי בואו ללמוד איך לשפר ביטחון עצמי נמוך ואיך להעלות את הביטחון העצמי שלכם נמאס לכם לסבול בגלל חוסר הביטחון העצמי
רוצה לדעת איך להפסיק להתבייש מאנשים? מחפשת טיפים שילמדו אותך איך להתגבר על ביישנות? היכנסי למאמר כדי ללמוד איך לא להיות ביישנית.
מחפשת טיפים לניהול עסק עצמאי או לניהול עסק מהבית? הגעת למקום הנכון. בואי ללמוד כל מה שחשוב לדעת על ניהול עסק עצמאי מהבית.
מתלבטת מה כדאי לך ללמוד ורוצה לדעת איך לבחור נכון? ובכן, את לא לבד. בואי ללמוד מה כדאי ללמוד ואיך להחליט מה לבחור ללמוד בצורה נכונה וחכמה.
גם לריב צריך לדעת: מחקרים מוכיחים שזוגות שרבים נכון מרוצים יותר מהקשר, והזוגיות שלהם יציבה יותר. אז כדאי שכולנו נלמד איך לריב נכון.
רוצה לדעת איך להיות יפה או איך להיות מטופחת? בואי ללמוד איך להרגיש יפה ומושכת יותר, לא רק בעיניי בנים, אלא גם בעייני עצמך!