מצרכים ל-6 עד 8 מנות (צלחות):
10 תפוחי אדמה בינוניים
אופציונאלי: בטטה בינונית אחת, או שתיים (לפירה עם גוון כתום וצבעוני יותר ולטעם מעט מתוק וייחודי יותר).
מלח – כפית שטוחה או לפי העין.
לפירה חלבי:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות או 3/4 כוס חלב. (או חצי מהכמות של כל אחד מהם).
אופציונאלי: כ- 3/4 כוס שמנת מתוקה (או קרם קוקוס). אם מוסיפים זאת, אז אפשר לוותר על החמאה או החלב.
לפירה פרווה:
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה, או חצי כוס מים (מהבישול של התפוחי אדמה).
כף גדושה של שמן רגיל לבישול.
איך להכין פירה – אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב.
2. חותכים את תפוחי האדמה הקלופים והשטופים לקוביות (תפוח אדמה בינוני לכ-4 קוביות).
3. שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים שאורגן מראש.
4. משאירים את תפוחי האדמה להתבשל למשך כ-40 דקות עד שעה על אש בינונית-חזקה, עם מכסה סגור למחצה.
5. לאחר כמעט שעה, בודקים את תפוחי האדמה עם מזלג או עם סכין. אם הם רכים עד כדי כך שהמזלג או הסכין ננעצים בהם ללא בעיות וללא מאמץ, אז הם מוכנים. ואם לא, אז כדאי להשאיר אותם על האש ולבדוק אותם שוב כל 10 דקות או רבע שעה, עד שיהיו מוכנים.
6. כשתפוחי האדמה רכים ומוכנים, מכבים את האש, ושופכים את המים מהסיר. ורצוי גם לסנן את תפוחי האדמה ורק אז להכניס לסיר יבש.
7. מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה קוביות חמאה\מרגרינה, ו\או חלב. ואז מערבבים ומועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם אחיד.
8. ממליחים, מערבבים ומגישים. אפשר להגיש לצד תוספת כמו נקניקיות, שניצל, חזה עוף וכו’.