איך להכין תפוחי אדמה בתנור
1. קודם כל צריך לחמם את התנור ל-200 מעלות, במשך כרבע שעה.
2. בזמן שהתנור מתחמם, אפשר לקלף את קליפת תפוחי האדמה, ולחתוך אותם לחתיכות. יש המון דרכים לחתוך את תפוחי האדמה, וכל אחד אוהב צורות אחרות של תפו”א בתנור. ולכן, פשוט תבחרו בדרך הכי אהובה עליכם ובצורה שהכי טעימה לכם.
3. תערבבו את כל התבלינים, חוץ מעלי הטימין, בכוס השמן שהכנתם מראש. בשליש מהכמות תשמנו את התבנית. ואז הכניסו את תפוחי האדמה לתנור, ובשמן המתובלן שנשאר תמרחו את תפוחי האדמה בחלקם העליון. אפשר לעשות את זה עם כלי מטבח ייעודי למריחה. אפשרות חלופית היא לערבב את תפוחי האדמה עם השמן והתבלינים בתוך קערה גדולה מתאימה, ואז להכניסם לתנור.
4. פזרו מעל את עלי הטימין.
5. תחממו את תפוחי האדמה בתנור על 180 מעלות למשך 10 דקות, ואז תחלישו את מידת החום ל-160 מעלות. השאירו את תפוחי האדמה במשך כשעה נוספת, ותדאגו לערבב אותם כל רבע שעה או 20 דקות.
6. כשתפוחי האדמה רכים מבפנים (תבדקו עם נעיצת מזלג או סכין), ושחומים מבחוץ, הם מוכנים ואפשר להגיש אותם. כדי להיות בטוחים שהם מוכנים – פשוט תטעמו 🙂
מתאים בתור תוספת לארוחה, או בתור מתנה עיקרית.
עד כאן לפוסט זה על מתכון לתפוחי אדמה בתנור.
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים: