פילינג - מה זה פילינג?
רוצה לדעת מה זה פילינג, איזה סוגים קיימים ולמה הוא נועד?
כולנו שמענו מתישהו על פילינג לקילוף עור הפנים או הגוף, ועל יתרונותיו. חלקנו משתמשות בו כשאנחנו עושות יום ספא בבית, וחלקנו אפילו משתמשות בו מבלי שאנחנו יודעות… אבל האם אנחנו באמת מבינות מהם פילינגים לקילוף העור, למה הם משמשים, מה היתרנות והחסרונות שלנם ואיזה סוגים קיימים? לא בטוח.
סובלת מצלקות אקנה ורוצה לבצע תהליך של קילוף עור הפנים, אך לא יודעת אילו שיטות קיימות? או רוצה לדעת איך לקלף את עור הפנים בצורה נכונה? הגעת למקום הנכון.
בפוסט זה נלמד כל מה שצריך לדעת על מה זה פילינג ועל היתרונות והחסרונות של השימוש בו.
מהו פילינג ולמה הוא נועד?
הפילינג הוא אחד מהאמצעים הכי ותיקים, פופולאריים ויעילים הקיימים בעולם הקוסמטיקה לניקוי וטיפוח עור הפנים והגוף שלנו. ולמעשה הוא נמצא בשימוש כבר שנים רבות. חברות קוסמטיקה וטיפוח רבות מוציאות מוצרי ניקוי וטיפוח המכילים אותו. יש מסכות וגם סבונים לפנים ולגוף המבוססים על פילינג.
אז מהו בעצם פילינג?
הפירוש של המילה פילינג בעברית הוא קילוף העור. כשמדברים על עשיית פילינג, לרוב הכוונה לשימוש בסבון או מסכה המכילים בתוכם גרגירים או חומרים פעילים כמו חומצות כימיות. הפילינג נועד כדי לחדור לשכבות העמוקות של העור ולנקות את הלכלוך המצטבר בנקבוביות של עורנו. הוא גם מסיר תאי עור מתים וכן את שכבת העור העליונה. ובכך הוא חושף שכבה עור חדשה יותר כלפי חוץ.
רוב פילינגים שאתן מכירות ורוב אלה שיש בשוק, הם כנראה פיזיקליים. שבהם קילוף העור נעשה למעשה באמצעות אותם הגרגירים הפיזיים. קיים בנוסף גם פילינג כימי – המכיל חומצות כימיות כמו חומצה סיליצילית, חומצה גליקולית, חומצה לקטית וכו’.
שימי לב כי פילינג כימי יכול להיות בו זמנית גם פיזיקלי. כמו נניח המוצרים של Garnier המכיל חומצה סיליצלית וגרגירים המבוססים על פחם. ויש עוד רבים אחרים.
יש גם טיפולים קוסמטיים המשלבים קילוף עמוק ואינטנסיבי של שכבות עור פגועות. כמו שימוש בקרני לד או בלייזר. זאת במטרה לעודד צמיחת שכבת עור חדשה ובריאה יותר ולהגביר את מאגרי הקולגן שבגוף. טיפול זה נעשה לרוב כדי להיפטר מאקנה ומצלקות אקנה על הפנים. והוא נעשה אצל קוסמטיקאית מוסמכת. אמנם ניתן לבצע זאת לבד בבית ומבלי להוציא הרבה כסף, אבל זה בהחלט מסוכן יותר. כוויה כימית יכולה ליצור נזק, אולי בלתי הפיך, לעור הפנים. ולכן כדאי מאוד להיזהר עם מוצרי הטיפוח שאתם קונות.
יתרונות וחסרונות של פילינג
יתרונות
הפילינג, בשונה מסבונים אחרים שלא מכילים גרגירים, מצליח לחדור לשכבות העור ולנקות היטב את כל השומנים הלא בריאים והלכלוכים המצטברים בנקבוביות ועל תאי העור. בזכות הגרגירים ניתן להגיע גם לנקבוביות העמוקות וגם לנקבוביות הקטנות שבלעדיהם לא ניתן להגיע אליהם. בכך יש לו יתרון על סבונים אחרים ללא גרגירים אלו.
יתרון נוסף גלום בעובדה שהוא מסייע לנו להיפטר מעור מת בצורה יעילה ומהירה יותר. באמצעות השימוש בו, ניתן לזרז את תהליך ההתחדשות הטבעי של עורנו. הוא יעיל בהסרת תאי עור מתים ולכלוך מהפנים והגוף והוא מותיר את העור נקי ורענן. למעשה זו אחת הדרכים הכי יעילות לניקוי יסודי של העור. ואכן, נשים וגברים רבים משלבים שימוש בפילינג בשגרת הטיפוח שלהם – בין היתר כדי לטשטש או להעלים קמטים או צלקות.
הפילינג גם יעיל בהקניית גוון אחיד יותר לעור הפנים. לכן נשים רבות משתמשות בו כדי להבהיר כמתים על הפנים כמו כתמי פיגמנצטציה.
חסרונות
לפילינג יש גם חסרונות. הוא עלול לעורר אדמומיות, גירויים, יובש, עקצוצים או אי-נוחות אחרת בעור הגוף או הפנים. למשל, יש גרירים בסבונים או מסכות מסוימות שהם עבים, גסים, גדולים, ומחוספסים. גרגירים כאלו עלולים במיוחד לגרות את העור ולגרום לעור יבש או אדמומי. כך גם פילינגים המכילים חומרים כימיים כמו חומצות AHA. לעיתים, שימוש מוגבר מדי בהם עלול להזיק לעור יותר מאשר להועיל לו. שימי לב כי שימוש נכון אמור להוביל לקילוף עדין, שאינו נראה לעין. אם את ממש רואה את עורן מתקלף ואם הוא אדום ושקוף יתר על המידה – סימן שכנראה הפרזת בשימוש.
אם מדובר ביובש או גירוי עדין יחסית, אז ניתן להגבר על כך באמצעות מריחת קרם לחות.
אבל אם יש לך גירוי או קילוף חמור – רצוי להפסיק את השימוש בחומרים המקלפים. וכדאי גם להתייעץ עם קוסמטיקאית או רופא עור.
פילינג - סיכום
בפוסט זה למדנו מהם פילינגים לעור הפנים והגוף, ולמה הם משמשים. בנוסף, למדנו מהם היתרונות והחסרונות של השימוש בהם. הבנו שיש כל מיני סוגים של פילינג – כמו פיזיקלי או כימי. ולמדנו גם למה כדאי להשתמש בהם. אבל שגם חשוב לדעת במה בדיוק משתמשים. ולהיות קשובים לאיך שהעור מגיב לזה. עד כאן לפוסט זה.
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם בפוסטים הבאים:
קרם חומצה היאלורונית מומלץ.
איך לטפל בשחורים בפנים.
הרגלים מגונים בטיפוח.
טיפוח פנים.