אז, כאמור יש 4 שיטות לספיגת הווסת.
יש לנו את התחבושות – שמגיעות במגוון סוגים. יש תחבושות עבות יותר או פחות – תלוי במידת הספיגה שאת מעוניינת בה. והתחבושות גם נחלקות לסוג הקלאסי ולסוג “חוטיני”, שזו תחבושת צרה יותר, שמתאימה למי שרוצה ללכת עם חוטיני. הבעיה עם “תחבושת החוטיני” זה שהיא לא ממש מתאימה לספיגת הווסת של רוב הנשים, אלא היא מתאימה יותר ליום-יום (לא ימי מחזור), או כתוספת הגנה לטמפון שלך.
יש את הגביעוניות ואת תחתוני המחזור. שתי שיטות ספיגת מחזור חדשות יחסית, בהשוואה לתחבושות, ולטמפונים. הגביעונית זה בעצם כמו כוס, שמכניסים לפות, שהיא אוגרת את דם הווסת, בתוך הנרתיק. איך זה עובד? שפתי הגבעונית יוצרות אטימה עם דפנות הנרתיק ונוזלי הווסת נאגרים בה. כשהגביעונית מתמלאת, המשתמשת מרוקנת אותה ומנקה אותה לקראת השימוש הבא. בסוף הווסת המשתמשת מחטאת את הגביעונית ומאכסנת אותה עד לווסת הבאה. את הגביעונית מייצרים מסיליקון באיכות רפואית, מגומי או מאלסטומר תרמופלסטי. ואילו תחתוני המחזור, אלא פשוט תחתונים ייעודיים למחזור, שסופגים את דם הווסת. אני בעצמי לא ניסיתי את הגבעונית או את תחתוני המחזור, כך שלא אוכל לצרף ביקורת משלי על שיטות אלו.
וכמובן, יש לנו את הטמפונים. יש טפונים עם מוליך, ויש כאלה בלי מוליך. הטמפון זה בעצם סוג של גוש צמר גפן דחוס, שמכניסים לפות, והוא אוטם את דם הווסת. ואז כשהטמפון נספג בדי דם, זה הזמן להוציא אותו, ולהחליפו באחד חדש. היתרון בטמפונים בהשוואה לתחבושות, הוא שעם טמפונים אפשר ללכת חופשי עם חוטיני וטייץ – מה שלא ממש מתאפשר אם בוחרים בתחבושת. לא כי זה לא אפשרי פיזית, אלא כי זה לרוב פשוט לא יראה טוב, אם נלך עם חוטיני וטייץ, ועם תחבושת.