מצרכים ל-3 מנות:
6 ביצים בגודל שיש לכם בבית.
1 בצל לבן גדול או 2 בצלים קטנים.
4 עגבניות גדולות, לא קשות ולא רכות מדי.
5 שיני שום מקולפות.
1 רסק עגבניות.
כפית פפריקה מתוקה (רצוי פפריקה מרוקאית בשמן).
חצי כוס מים חמים.
עלי בזיליקום.
אפשר גם להוסיף קומץ פטרוזילה, שמיר או תבלין ירוק אחר שאתם אוהבים כמו אורגנו.
ואפשר גם להוסיף קומץ אבקת בצל או אבקת שום אם אתם רוצים.
איך להכין שקשוקה – אופן ההכנה:
1. ראשית צריך לקצוץ את הבצל והשום. את השום אפשר לקצוץ ישירות עם קוצץ שום כדי לחסוך בזמן. מאחסנים את הבצל והשום בצד.
2. לאחר מכן תקלפו את העגבניות ותגרדו אותן לרסק באמצעות מגרדה (נהוג להשתמש בחלק הגס של המגררת). את הרסק שנוצר אפשר לאחסן בקערית נפרדת.
3. ואז מתחילים מטיגון הבצל והשום על מחבת גדולה (או על סיר נמוך ורחב), עם שמן שחומם כ-2 דקות מראש על להבה בינונית. תוך כדי הופכים ומערבבים את הבצל והשום, כדי שלא ישרפו.
4. כאשר הבצל והשום השחימו מעט מכל הצדדים, מוסיפים למחבת את רסק העגבניות שבקופסא (הקנוי), וכך גם את רסק העגבניות שיצרתם בעצמכם. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים חמים, ואת כל התבלינים, ומערבבים את הכל עד שיהיה אחיד.
5. מחממים את רסק השקשוקה שבמחבת על להבה בינונית במשך כעשר דקות.
6. ואז מוסיפים את הביצים למחבת. במחבת גדולה לרוב יהיה מקום ל-6 ביצים. את הביצים רצוי לשבור בזהירות מעל המחבת, במיקומים מפוזרים אחד מהשני. כלומר, כך שהביצים לא יהיו צמודות מדי אחת לשניה.
7. לביצים רכות ו”חיות” מצד אחד, אפשר להפסיק את הבישול אחרי כעשר דקות בישול נוספות. ואילו לביצים קשיחות ומבושלות יותר משני הצדדים, יש להפוך את הביצים לאחר עשר דקות. ואז צריך לבשל אותן על הצד השני למשך 5 או 10 דקות נוספות.
וזהו, בתיאבון! הגישו לצד חלה טרייה, וקיבלתם ארוחה ישראלית מפנקת במינמום עבודה.
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:
מתכון לפירה
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
מתכונים לארוחת בוקר מהירה וטעימה
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לדג סלמון ברוטב מרוקאי