מתכון לעוף ברוטב פלפלים (גמבות) ובצל
מחפשים מתכון לעוף ברוטב פלפלים (גמבות) אדומים ובצל? רוצים לדעת איך להכין עוף בבצל ופלפלים לארוחת הערב או לשבת? הגעתם למקום הנכון. במאמר זה נלמד איך מכינים עוף בפלפלים ובצל שיוצא פשוט הכי טעים ומפנק שרק אפשר. מינימום עבודה ומאמץ, ומקסימום טעם ובריאות.
מצרכים לעוף ברוטב פלפלים ובצל:
כ-8 שוקי עוף ( ו\או כרעיים ו\או כנפיים)
3 גמבות אדומות
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
כפית פפריקה
אפשר להוסיף גם:
חצי כפית אבקת שום ו\או אבקת בצל
1 גזר גדול או שניים קטנים
איך להכין עוף ברוטב פלפלים (גמבות) ובצל
מחפשים מתכון לעוף ברוטב פלפלים ובצל? להלן 7 השלבים שיעזרו לכם להבין איך מכינים עוף ברוטב פלפלים אדומים ובצל:
1. להפשיר קצת את העוף.
2. להכין את העוף במים חמים עד להרתחה. יש לשים את העוף על אש גדולה. לרוב תוך כ-רבע שעה העוף יגיע להרתחה.
3. בזמן הכנת העוף, אפשר לשטוף, לקלף ולחתוך את הבצל, השום והגמבות. אפשר לקצוץ הכל דק-דק. או שאת הגמבות אפשר לחתוך לקוביות גדולות או לרצועות. אני לרוב אוהבת לשלב ולחתוך חלק מהגמבות לקוביות קצוצות דק וחלק לרצועות ארוכות. אם החלטתם להוסיף גזר, גם אותו יש לחתוך לקוביות קצוצות.
4. להוציא ולשפוך את המים החמים בהם העוף הוכן. אפשר להשאיר מעט מהמים כדי להגביר את טעם העוף בהמשך.
5. לטגן במחבת גדולה או בסיר נמוך נפרד שחומם בהם שמן מראש כדקה, את הבצל והשום. יש לטגן כדקה או שתיים תוך כדי ערבוב.
6. להוסיף את העוף ולטגן על מצע הבצל והשום עוד כדקה מכל כיוון.
7. להוסיף את הגמבות (והגזר), ולהוסיף מים חמים עד לכיסוי כמעט מלא של העופות. כאמור אפשר שחלק מהמים שהוספתם יהיו מהמים בהם העוף הוכן. אפשר גם להשתמש בכל המים שבהם העוף הוכן. פשוט לרוב במים אלו יהיה קצף מהעוף, שנראה קצת פחות טוב בעין מאשר שימוש במים חמים חדשים. להשאיר לבישול של כ-20 דקות על אש בינונית או קטנה יחסית.
וזהו! יש לכם מתכון לעוף ברוטב פלפלים אדומים ובצל – שיוצא הכי הכי טעים שיש.
הרוטב מעולה לאכילה על לחם – זה באמת ממש ממש טעים. והעוף יוצא רך, טעים ומפנק כל כך שאי אפשר להסביר במילים.
עד כאן לפוסט זה על מתכון לעוף ברוטב פלפלים (גמבות) ובצל 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במתכונים הבאים:
מתכון להמבורגר
אנטריקוט בתנור
מתכון לקינואה
מרק ירקות מתכון
עוף שלם בתנור
קרדיט: התמונה בעמוד נלקחה מכאן.