מתכון לעוף שלם בתנור

בואו ללמוד איך להכין עוף שלם בגריל בצורה פשוטה ככל האפשר

עוף שלם בתנור הוא הארוחה הכי טובה וטעימה שיש – גם בתור ארוחת ערב רגילה וגם בתור ארוחה חגיגית לשבת או לחג. אבל מתכון לעוף שלם בתנור נשמע כמו מתכון מסובך שמתאים למתקדמים, ולכן רבים מוותרים על כך. וחבל, כי מתכון לעוף בתנור ממש לא חייב להיות מסובך, גם אם מדובר בעוף שלם בגריל. ולכן החלטתי שהגיע הזמן שיהיה באתר גם מתכון לעוף שלם בתנור, שילמד אתכם איך להכין עוף שלם בתנור בצורה הפשוטה והמהירה ביותר שרק אפשר.

מתכון לעוף שלם בתנור

עוף שלם צלוי בתנור - מתכון לעוף בגריל

מצרכים:

עוף שלם.
שליש כוס שמן זית.
כף פפריקה מתוקה (רצוי פפריקה מרוקאית בשמן).
כף של תבלין “גריל עוף”.
שליש כפית כורכום.
4 שיני שום.
כף דבש.
קומץ פלפל שחור קצוץ.
חצי כפית מלח דק.

איך להכין עוף שלם בתנור – אופן ההכנה:

1. קודם כל מחממים את התנור ל-200 מעלות במשך כרבע שעה.

2. בזמן זה מוסיפים את כל המרכיבים, כמו השמן והתבלינים, לתוך הקערה. ומערבבים עד לקבלת “רוטב” אחיד.

3. שוטפים את העוף באופן יסודי, ומנגבים אותו עם נייר סופג (באמצעות טפיחות עדינות, כדי שהנייר לא ידבק לעוף). ואז משפשפים את חלקי העוף עם מלח גס או רגיל מבפנים ומבחוץ.

4. לוקחים תבנית אפייה גדולה ומרפדים אותה עם נייר אפייה. ואז שמים את העוף במרכז התבנית.

5. לאחר מכן יש לשפוך את תערובת התבלינים על חלקו העליון של העוף. וכדי שה”רוטב” יפוזר על העוף באופן אחיד אפשר להשתמש גם בכלי ייעודי למריחת תבלינים (הכלי נראה כמו “מכחול” גדול).

6. מכניסים את התערובת עם העוף שמרוח ברוטב לתנור, וצולים\אופים את העוף בתנור במשך כשעה וחצי, על כ-190 מעלות.

7. אם אתם רוצים להוסיף תפוחי אדמה, או ירקות, הוסיפו אותם כ-45 דקות לפני שאתם מוציאים את העוף. ואל תשכחו להפוך אותם במחצית מהזמן בערך (כלומר כ-20 דקות לפני שאתם מוציאים הכל מהתנור). אפשרות נוספת היא לבשל תפוחי אדמה קלופים בסיר עם מים חמים במשך רבע שעה, ואז להוסיף אותם לתנור בחצי השעה האחרונה. אפשר למרוח על תפוחי האדמה “רוטב” כמו של העוף. 

8. אפשר להעביר את התנור למצב גריל (אם יש לכם מצב כזה בתנור) ב-5 או 10 דקות האחרונות, לעוף בגריל אמיתי. הכ חשוב, בעיקר בסוף התהליך, זה להישאר ליד התנור ולבדוק שלא נשרף.

וזהו, מוציאים את העוף (ותפוחי האדמה והירקות – אם הכנתם גם אותם) מהתנור, ומגישים.

שימו לב שעוף שלם בתנור הכי הולך עם תפוחי אדמה ועם ירקות, כמו שעועית ירוקה, בטטה וכו’. ולכן, אל תוותרו על התוספות האלו, כי זה ישדרג את הארוחה משמעותית, ובלעדיהם העוף ירגיש לכם ריק ו”בודד” מדי.

עד כאן לפוסט זה על איך מכינים עוף שלם בתנור – מקווה שייצא לכם הכי טעים שיש 🙂

ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:

מתכון לתפוחי אדמה בתנור
איך להכין פירה מנצח
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לדג סלמון ברוטב מרוקאי
מתכונים לארוחת בוקר טעימה ומהירה
מתכון לעוף שלם בתנור
מתכון לשקשוקה ישראלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!