מתכון למרק ירקות פשוט, טעים ובריא

בואו ללמוד איך מכינים מרק ירקות טעים ובריא שהוא מושלם לארוחת הצהריים.

כשהייתי קטנה, ההורים שלי היו מכינים לי מרק בכל יום כשהייתי חוזרת מבית הספר. והם גם היו קצת “מכריחים” אותי לאכול מהמרק, גם כשרציתי לאכול בצהריים שניצל עם אורז או פסטה ברוטב עגבניות – כמו ילדים אחרים מהכיתה. ומכל המרקים שההורים שלי היו מכינים לי, הכי אהבתי את מרק הירקות. יותר מאשר מרק בורשט (מרק סלק), מרק דגים (!), מרק אפונה, מרק מלפפונים חמוצים (!), או מרקים אחרים שההורים שלי היו מכינים לי. היום, כשגדלתי, מרק הירקות נשאר המרק האהוב עליי. הוא הכי פשוט להכנה, לא מתחכם מדי, קשה לפשל איתו, הוא מוכן מהר, והוא הכי טעים שיש לארוחת הצהריים או בימי החורף הקרירים. ולא פחות חשוב – הוא המרק הכי בריא, והוא מסוגל לשפר הצטננות. ולכן, חשוב שכל אחד מאיתנו יכיר מתכון למרק ירקות פשוט, טעים ובריא – שכיף להכין ולאכול לא רק בחורף, אלא גם בקיץ.

מתכון למרק ירקות

מתכון למרק ירקות מושלם

מצרכים:

1 בצל לבן בינוני\גדול.

2 שיני שום.

3 תפוחי אדמה גדולים, או 6 תפו”א קטנים.

1 גזר בינוני (או שני גזרים).

1 קישוא בינוני או גדול (אפשר גם שני קישואים קטנים יותר. או בלי קישוא בכלל, אבל אז כדאי להשתמש בשני גזרים גדולים).

2 גבעולי ועלי כוסברה או פטרוזיליה טריה (או גבעול ועלה אחד מכל אחד מהם).

2 כוס גבעולי ועלי שמיר טרי.

3 גבעולי ועלי סלרי (כרפס ריחני).

אפשר גם להוסיף בטטה או דלעת, אם אוהבים.

ויש כאלה שאוהבים גם להשתמש בכ-3 עלי בצל ירוק, עם או במקום הירקות העליים האחרים.

תבלינים:

קמצוץ כורכום.

כף אבקת מרק בטעם עוף (אופציונאלי).

מלח ופלפל שחור טחון – לפי הטעם.

2 עלי דפנה (לא חובה).

4-5 גרגירי פלפל אנגלי (לא חובה).

ואני אוהבת להוסיף גם כפית אבקת בצל, כפית אבקת שום, קמצוץ פפריקה אדומה מתוקה, וקורט שמיר ופטרוזיליה (יבשים וטחונים). אבל כל זה בהחלט לא חובה, ולדעתי זה פשוט משדרג את טעמי המרק.


* בנוסף, אם רוצים להכין מרק ירקות עם אטריות – אז צריך להצטייד גם חבילת אטריות דקיקות.

מתכון למרק ירקות

איך להכין מרק ירקות – אופן ההכנה:

עקבו אחר 5 השלבים הבאים:

1. תחתכו את הבצל הלבן לקוביות בגודל הרצוי (לא קטן מדי!), ותחתכו גס 2 שיני שום. ואז תקלפו ותחתכו את הגזר לקוביות או לרצועות. לאחר מכן, תשימו בקערה יבשה ונקיה את הבצל, השום והגזר החתוכים.

2. ואז תקלפו את תפוחי האדמה והקישוא (ואת הדלעת או הבטטה – אם רוצים להוסיף אותם), תשטפו אותם ותחתכו אותם לקוביות בגודל שאתם רוצים. ואז תעבירו לקערה נפרדת.

3. תחממו על אש בינונית סיר גדול עם קצת שמן בתחתית שלו, במשך כשתי דקות, ואז תוסיפו לסיר את תוכן הקערה עם הבצל, השום והגזר. תטגנו אותם כ-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקבל צבע מעט זהוב מכל הכיוונים (שימו לב שהבצל לא ישרף!).

4. ואז תוסיפו לסיר את תפוחי האדמה והקישואים שחתכם, ואת התבלינים שאתם רוצים, ותוסיפו מים חמים עד לכיסוי כ-2/3 מגובה הסיר. תבשלו על להבה בינונית-חלשה במשך כשעה עד שעה וחצי.

5. לאחר כמחצית מזמן הבישול, תוסיפו את הירקות העליים (הכוסברה, השמיר, הפטרוזיליה, הסלרי והבצל הירוק). אם אתם אוהבים אותם קצוצים במרק, אז קודם תחתכו אותם קצוץ. ואילו אם את לא אוהבים אותם במרק: אז תוסיפו אותם בתור צרור עלים ירוקים שקשורים יחדיו בחוט לבן דק (אפשר להשתמש בחוט תפירה למשל). כך תוכלו להשתמש בהם ולקבל את הטעם שהם נותנים, וגם להוציא אותם בהמשך בקלות.

וזהו, לאחר כשעה עד שעה וחצי המרק אמור להיות מוכן ומושלם. רצוי לטעום לקראת הסוף, ולתקן תיבול בהתאם לצורך. מכבים את האש, ומגישים חם. שימו לב שלרוב המרק יהיה הכי טעים לאחר כיממה במקרר.

מרק ירקות עם אטריות

מתכון למרק ירקות עם אטריות

רוצים להוסיף פסטה או אטריות למרק הירקות שלכם, כדי שהמרק יהיה משביע וטעים יותר? אם ככה, כדאי שתדעו שיש 2 דרכים עיקריות כדי להכין אטריות או פסטה למרק ירקות, והן:

1. להוסיף פסטה ב-7 הדקות האחרונות של בישול המרק, או אטריות דקות ב-3 הדקות האחרונות, לתוך הסיר של המרק, ולבחוש כל דקה בערך.

2. להכין את הפסטה או האטריות בסיר נפרד, לפי הוראות היצרן.

לדעתי, הדרך השנייה מומלצת יותר, מכמה סיבות: קודם כל, אם האטריות או הפסטה יהרסו, זה לא יהרוס גם את מרק הירקות שעמלתם עליו. בנוסף, האטריות או הפסטה מפרקות עמילן במים הרותחים, ולכן הן מוציאות צבע לבנבן ומשנות את צבע המרק, כך שהמרק לא נראה צלול כמו שהוא נראה בלעדיהן. ולא פחות חשוב – כשאתם מכינים את הפסטה או האטריות למרק בנפרד, אז הסועדים יכולים להחליט בעצמם כמה פסטה או אטריות לשים במרק שלהם (אם בכלל).

עד כאן לפוסט זה על מתכון מרק ירקות – עם או בלי אטריות במרק 🙂

ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במתכונים הבאים:

איך להכין מרק עוף עם ירקות
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לפירה טעים ופשוט להכנה 
איך להכין סלמון בסיר ברוטב מרוקאי
מתכון ללביבות ירק מטוגנות
איך להכין שקשוקה טעימה 
מתכון לעוף שלם בתנור
איך מכינים סלמון בתנור ברוטב טריאקי 
מתכון לתפוחי אדמה בתנור

מתכונים לארוחת בוקר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!