איך להכין המבורגר ביתי – אופן ההכנה:
1. קודם כל, מפשירים את הבשר הטחון כשעה ורבע על השיש, או כ-45 דקות בקערת מים על השיש (כאשר הבשר עדיין עטוף באריזתו המקורית).
2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, וקוצצים דק-דק, או שמגררים בפומפייה במקום. ואז סוחטים מנוזלים, ושמים בקערה גדולה. בנוסף, חותכים את שיני השום, או כותשים עם כותש שום, ושמים גם כן בקערה.
3. קוצצים את צרור הפטרוזיליה דק מאוד ושמים גם כן בקערה. לאחר מכן מוסיפים לקערה את הבשר והתבלינים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. ואז מעבירים את הקערה למקרר למשך כחצי שעה לספיגת הטעמים.
4. אחרי חצי שעה, מוציאים את הקערה מהמקרר, ויוצרים קציצות המבורגר בגודל שרוצים. ואז מטגנים על מחבת פסים ייעודית או על הפלאנצ’ה אם רוצים המבורגר על האש. מטגנים משני צדדים עד להשחמה, כאשר כמות זמן הטיגון תלויה ברמת הצלייה שאוהבים להמבורגר.
וזהו, מכבים את האש ומגישים. רצוי כמובן להגיש עם לחמניית המבורגר מתאימה, ועם ירקות חתוכים שאוהבים – כמו מלפפונים חמוצים, עגבניה, חסה או בצל\פטריות מטוגנות. וכדאי גם להוסיף צ’יפס מטוגן בצד. ואם רוצים להשקיע, אפשר ורצוי לטגן או לאפות גם כדורי פירה או טבעות בצל. בנוסף כדאי להוסיף רטבים שאוהבים, כמו ברביקיו, צילי מתוק, מיונז או רוטב שום.
ומי שלא אוכל כשר, יכול להוסיף גם גבינה בתוך ההמבורגר.