מתכון ללביבות ירקות - מתכון ללביבות ירק

בואו ללמוד איך להכין לביבות ירק קריספיות וטעימות

מחפשים מתכון לתוספת לארוחה או נשנוש מהיר, כמו מתכון ללביבות ירקות קריספיות ומפנקות? רוצים להכין מנה טעימה מהירקות שנשארו לכם בבית? אם ככה, כדאי שתכירו את המתכון הכי טעים שיש ללביבות ירק מטוגנות. הלביבות עשירות בטעמים, בריאות ומזינות, קלות במיוחד להקלה, ודורשות מעט מאוד עבודה לשם הכנתן. בנוסף, הן פשוט טעימות ברמות על, וכולם יחטפו ויסיימו אותן בשניות. אז… שנעבור למתכון?

מתכון ללביבות ירקות

מתכון ללביבות ירק

מצרכים:

2 גזרים קטנים או גזר אחד גדול
1 בצל לבן גדול (או: כ-6 עלי בצל ירוק)
5 שיני שום
1 קישוא בינוני
1 תפוח אדמה בינוני (אופציונאלי)
1 בטטה בינונית (אופציונאלי)
2 ביצים בגודל M
3/4 כוס קמח רגיל לאפייה
קומץ פפריקה אדומה מתוקה
קומץ שמיר או פטרוזיליה
קומץ פלפל שחור טחון
כף שטוחה של מלח דק

מתכונים ללביבת ירק

איך להכין לביבות ירקות 

אופן ההכנה של לביבות ירק – מתכון ללביבות ירק כולל תמונות:

1. חותכים את הבצל קצוץ ודק, ומעבירים לקערה גדולה אחרי הוצאת הנוזלים. (אם בחרתם בבצל ירוק אין צורך לסחוט נוזלים).

2. ואז כותשים את שיני השום עם כותש שום או חותכים קצוץ עם סכין, ומעבירים לקערה עם הבצל.

3. מגרדים גס את תפוח האדמה, הבטטה ושאר הירקות (הגזרים והקישוא) באמצעות מגרדת.

4. מוציאים מהם את הנוזלים (אני סוחטת את הירקות המגורדים עם הידיים, מעל הכיור), ומעבירים לקערה עם הבצל והשום.

5. שופכים לקערה את הקמח, ומוסיפים את כל התבלינים. ואז שוברים מעל את הביצים.

מתכון ללביבות ירק

מתכון ללביבות ירקות – המשך:

6. מערבבים את הכל היטב בקערה, בעזרת מזלג, עד שהעיסה אחידה לגמרי.

7. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית ובזמן זה מכינים “קציצות” עגולות ושמים אותן על גבי קרש חיתוך נקי.

8 אחרי 3 דקות בהן השמן התחמם, מעבירים את קציצות הירק למחבת. מטגנים כ-5 דקות על צד אחד. בכל סיבוב בדרך כלל ייכנסו כ-4 עד 7 לביבות, תלוי בגודל הלביבות ובגודל המחבת.

לביבות גזר וקישוא

10. אחרי 5 דקות צריך להפוך את הלביבות, ואז לטגן אותן על הצד השני למשך כ-5 דקות נוספות (על להבה בינונית).

11. את הלביבות שמוכנות בכל סבב הניחו על צלחת, עם נייר סופג מתחת ומעל הלביבות. וזאת כדי לספוג את השמן מהלביבות.

12. ממליחים קצת כל לביבה, מגישים ואוכלים את הלביבות כשהן חמות, כי אז הן הכי טעימות. מומלץ להגיש עם עיגולי בצל ירוק חתוכים מעל הלביבות, ועם שמנת בצלחת בצד.

מתכון ללביבות ירקות מטוגנות

מתכונים ללביבת ירק – סיכום:

* אם נשארו לביבות אפשר לשמור אותן במקרר במשך כיומיים. וכשתרצו לאכול אותן שוב, תוכלו לחמם אותן בתנור מ-2 הצדדים, כדי להחזיר להן את הקריספיות שלהן.

עד כאן לפוסט זה על מתכון ללביבות ירקות 🙂

* זכויות יוצרים: התמונות בפוסט נלקחו מהאתר הזה.

ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:

מתכון לתפוחי אדמה בתנור
מתכונים לארוחת בוקר טעימה ומהירה
מתכון לדג סלמון ברוטב מרוקאי
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
איך להכין פירה מנצח
מתכון לשקשוקה ישראלית
מתכון לעוף שלם בתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

איך לא להיות ביישנית

איך לא להיות ביישנית

רוצה לדעת איך להפסיק להתבייש מאנשים? מחפשת טיפים שילמדו אותך איך להתגבר על ביישנות? היכנסי למאמר כדי ללמוד איך לא להיות ביישנית.

קראי עוד »
ניהול עסק עצמאי

ניהול עסק עצמאי מהבית

מחפשת טיפים לניהול עסק עצמאי או לניהול עסק מהבית? הגעת למקום הנכון. בואי ללמוד כל מה שחשוב לדעת על ניהול עסק עצמאי מהבית.

קראי עוד »
איך לריב נכון

איך לריב נכון עם בן הזוג?

גם לריב צריך לדעת: מחקרים מוכיחים שזוגות שרבים נכון מרוצים יותר מהקשר, והזוגיות שלהם יציבה יותר. אז כדאי שכולנו נלמד איך לריב נכון.

קראי עוד »

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!