מתכון למרק עוף עם ירקות טעים ובריא

בואו ללמוד איך להכין מרק עוף עם ירקות, שהוא לא רק הכי בריא, אלא גם הכי טעים שיש.

אז החורף מתחיל להראות את אותותיו, ואפילו הגשמים כבר החלו. וזה בדיוק הזמן שבו כולם מחפשים מתכון למרק עוף עם ירקות. שזה המרק הכי ביתי, הכי מתאים לחורף, והכי טעים שקיים. המרק הזה גם בריא מאוד. והוא יכול לעזור לכם להעביר הצטננות או חולי בצורה נעימה יותר, והוא אף מסוגל לרפא זאת. המרק ממלא את הבית בריחות נעימים ומדהימים, וכל כף ממנו כל כך טעימה בפה, כך שכל המבוגרים וכל הילדים מתאהבים במנה הזו. ולכן כדאי שנלמד איך מכינים מתכון מרק ירקות עם עוף רך, שזהו מתכון למרק מושלם ומנצח.

מתכון למרק עוף עם ירקות

מתכון מרק עוף עם ירקות מושלם

מצרכים למרק עוף עם ירקות:

חלקי עוף – כמו שוקיים, ירכיים, או כנפיים (לפי בחירתכם).

2 בצל לבן גדול.

4 שיני שום.

4 תפוחי אדמה בינוניים.

2 גזרים בינוניים.

1 קישוא גדול, או שניים קטנים.

1/3 כוס גבעולי ועלי כוסברה טריה.

1/3 כוס גבעולי ועלי שמיר טרי.

1/2 כוס גבעולי ועלי סלרי (כרפס ריחני).

1/3 כוס עלי פטרוזיליה טריה.


תבלינים:

כפית שטוחה של כורכום.

כף או שתיים של אבקת מרק בטעם עוף.

מלח – 2 כפיות שטוחות, או לפי הטעם.

קמצוץ פלפל שחור טחון.

2-3 עלי דפנה.

6-7 גרגירי פלפל אנגלי שלמים.

לדעתי רצוי להוסיף גם כפית אבקת בצל וגם כפית אבקת שום.

ואפשר גם להוסיף קמצוץ פפריקה אדומה מתוקה, קמצוץ שמיר מיובש וקמצוץ פטרוזיליה מיובשת.

מצרכים למרק עוף

איך להכין מרק עוף עם ירקות – אופן ההכנה

איך מכינים עוף למרק

יש 3 דרכים עיקריות להכנת העוף למרק עוף עם ירקות:
1. הדרך הראשונה היא להכין את העוף בהתחלה בנפרד, בסיר מים חמים מומלחים מעט. ואז להסיר ממנו את העור, לשפוך את המים, לשטוף את הסיר ולהכניס מים חמים חדשים ואת שאר המצרכים של המרק.
2. הדרך השנייה היא להכין את העוף מהתחלה ביחד עם שאר המרק, עם אותם המים.
3. דרך שלישית נוספת שקראתי עליה לאחרונה, היא לטגן את העוף עד להזהבה בתחתית הסיר, ואז להוסיף מעל את שאר מצרכי המרק ואת המים הרותחים.

אז מה היתרונות בדרך הראשונה – שהיא להכין את העוף למרק הירקות קודם כל בנפרד? להלן 2 היתרונות העיקריים:

1. שימו לב, העוף “מקציף” קצת ועולה ממנו סוג של קצף לבנבן אפרפר בעת הכנתו (שזהו השומן שמתפרק בעצם). ולכן, אם תכינו את העוף יחד עם המרק מהתחלה, יהיה לכם קצף כזה במרק. הקצף השומני הזה צף למעלה לראש הסיר, ואפשר להסירו בקלות עם כף או עם כלי ייחודי להוצאת צ’יפס מהמחבת (הכף הגדולה המחוררת). בנוסף, אפשר לערבב את המרק ואז הקצף מתפרק יותר ומתפזר, כך שהוא בולט פחות. ובכלל, הקצף השומני הזה בהחלט אכיל לגמרי. הסיבה היחידה להוציא את הקצף (או לבשל קודם את העוף בנפרד) היא בדרך כלל מטעמים אסתטיים.

2. כשמכינים את העוף בנפרד זה מאפשר להוציא ממנו את העור בקלות רבה יותר. כך שמי שמעדיף עוף בלי עור במרק בהחלט יעדיף כנראה את הדרך הראשונה, שמאפשרת לו להסיר את העור מהעוף בקלות.

בכל מקרה, הדרך הזו, היא הדרך המועדפת עליי באופן אישי, ואני יודעת שכך גם עבור אנשים רבים אחרים.

איך להכין עוף למרק

מתכון למרק עוף עם ירקות

שימו לב, במתכון זה העוף למרק הירקות מוכן בנפרד, במים נפרדים, כולל טיגון קל בסיר נקי, לפני החלפת והוספת מים רותחים חדשים למרק. אם אתם רוצים להכין את העוף עם אותם המים של המרק (שהיתרון בזה הוא טעם חזק יותר של מרק עוף אמיתי), פשוט הביאו את העוף לרתיחה במשך 10 דקות על להבה חזקה, תקפו (כך נקראת הפעולה של הוצאת הקצף השומני של העוף), והוסיפו את כל שאר הירקות והתבלינים לאותם המים החמים בהם הרתחתם את העוף.

מתכון למרק ירקות עם עוף – אופן ההכנה:

שלבי הכנת העוף למרק 

1. מפשירים את חלקי העוף כשעה ורבע על השיש, או כ-40 דקות בקערת מים.

2. אחרי שהעוף הפשיר, שוטפים ומנקים אותו, ומרתיחים 2/3 סיר מים. שמים את חלקי העוף הנקיים בסיר המים החמים, ומביאים לרתיחה. לרוב, בשלב זה יספיק בישול של כרבע שעה עד 25 דקות על להבה בינונית, או כ-10 דקות על להבה חזקה.

שלבי הכנת הירקות ושאר המצרכים

3. בזמן שהעוף מתבשל, חותכים את הירקות. קודם כל, חותכים בצל אחד לקוביות קטנות, וחותכים את 4 שיני השום גס יחסית. ואז מקלפים וחותכים את הגזר. שימו לב שהגזר קשיח, ולכן אולי תרצו לחתוך אותו דק יחסית. למשל לחתוך לאורך הגזר ל-2 חצאים, ואז את החצאים לחתוך לאורך שוב לחצאים או לשלישים, ואז בכיוון השני (לרוחב) לפרוסות דקות יחסית. את הבצל, השום והגזר שמים בקערה יבשה.

4. לאחר מכן, קולפים את 4 תפוחי האדמה, שוטפים וחותכים אותם לקוביות קטנות יחסית. בערך בגודל הציפורן באגודל, וברוחב האגודל באזור זה. ואז קולפים את הקישוא וחותכים אותו גם כן לקוביות קטנות, פחות או יותר באותו הגודל. (אני חותכת את הקישוא באותה הצורה כמו את הגזר). ואז מעבירים את קוביות תפוח האדמה והקישוא לקערה נקיה ויבשה נפרדת.

שלבי הכנת המרק

5. בשלב זה העוף כנראה הגיע כבר לרתיחה. אז עוצרים את האש, שופכים מהסיר את המים, מסננים את העוף במסננת, ומנקים את הסיר. נותנים לעוף 5 דקות להתקרר קצת, ואז מנסים להסיר ממנו את העור עם מזלג (אם רוצים במרק עוף בלי עור).

6. בשלב הבא מחממים על להבה בינונית מעט שמן בתחתית של סיר גדול, גבוה, נקי ויבש. לאחר כדקה וחצי במהלכה השמן התחמם, מוסיפים את תוכן הקערה עם הבצל, השום והגזר החתוכים, שהכנתם קודם לכן. ממליחים עם קצת מלח ומוסיפים קמצוץ פלפל שחור טחון. ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב (רצוי לערבב כל דקה או כל דקה וחצי בערך), עד להזהבה קלה של הבצל והשום. בדקה וחצי האחרונות אפשר להוסיף את חלקי העוף לטיגון קל. (חלקי העוף עלולים להידבק קלות לתחתית הסיר, אך אל דאגה. המים החמים ימנעו מהם להידבק בהמשך). בהקשר זה ודאי תרצו לדעת שהיתרון בטיגון חלקי העוף במשך כ-2 דקות (דקה מכל צד) הוא בכך שזה עוזר לקבלת טעם טוב יותר של עוף במרק, אך זה ממש לא חובה, ואפשר לוותר על זה.

7. לאחר מכן מוסיפים לסיר את תוכן הקערה עם תפוחי האדמה והקישוא החתוכים שהכנתם מראש, ושופכים מעל מים רותחים (מהקומקום), עד לכיסוי שני שליש או שלושה רבעים מגובה הסיר. בנוסף, מוסיפים לסיר בצל אחד חתוך לשני חצאים.

שלב הירקות העליים 

8. חותכים דק דק וקצוץ כ-2 גבעולים עם עלים (שטופים היטב!) של פטרוזיליה טריה, של כוסברה טריה ושל שמיר טרי (2 או 3 גבעולים עם עלים מכל אחד מהם). ובנוסף חותכים דק כ-3 גבעולים עם עלים של סלרי (כרפס ריחני). ואז מוסיפים אותם לסיר המרק.
שימו לב שאם אתם לא אוהבים מצרכים אלו במרק, אתם יכולים לשטוף ולקשור אותם יחד בחוט דק, ואז להכניס למרק בתור צרור עלים ירוקים שלמים. זה יעניק למרק שלכם את הטעם הרצוי, מבלי שתיצטרכו לאכול אותם במרק. וזאת שכן תוכלו פשוט להוציא צרור זה כשהמרק מוכן. אבל, לדעתי, זה לגמרי נותן למרק את כל הטעם, וזה מאוד טעים שזה קצוץ בתוך המרק. ולכן אני חושבת שעדיף לקצוץ דק ולהוסיף הכל למרק שלכם. אבל, כל אחד ומה שהוא אוהב ומעדיף.

איך להכין מרק ירקות עם עוף

* בנוסף, בנוגע לירקות הירוקים הללו, כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, וסלרי, כדאי לציין שלא כדאי לוותר על השמיר. ורוב המתכונים למרק עוף ממליצים על שילוב של לפחות שניים או שלושה מהארבעה שהוזכרו. כאשר לדעתי השילוב של הארבעה יחד, קצוצים דק במרק, הוא הטעים מכולם.

שלבי התיבול והבישול

9. מתבלים את המרק בכף כורכום, בכף או בשתי כפות אבקת מרק בטעם עוף, ב-2 כפיות שטוחות של מלח דק ובקמצוץ פלפל שחור טחון. לדעתי כדאי גם להוסיף כמה גרגירים שלמים של פלפל אנגלי, ו-2-3 עלי דפנה, לשיפור טעם המרק. ואני אוהבת להוסיף גם כפית שטוחה של אבקת בצל וכפית שטוחה של אבקת שום. בנוסף, אני מאוד אוהבת להוסיף גם קמצוץ פפריקה אדומה מרוקאית בתוספת שמן, וקמצוץ שמיר ופטרוזיליה מיובשים.

10. מערבבים את המרק היטב, מכסים כמעט לגמרי עם מכסה, ומבשלים על אש נמוכה-בינונית למשך כשעה ורבע. יש כאלה שמבשלים את המרק גם שעתיים או שלוש שעות, אבל לדעתי זה גורם לירקות להתפרק מדי. כך שמשך זמן הבישול בהחלט תלוי גם בגודל הירקות שחתכם.

וזהו, המרק מוכן ואפשר לאכול. רצוי להגיש את העוף במרק או בצלחת נפרדת – בהתאם להעדפתם של הסועדים. וכמובן שלא כדאי לוותר על תוספת שקדי מרק למי שמעוניין בכך.

מרקים לחורף ולארוחת צהריים

מתכון למרק ירקות עם עוף – טיפים והערות לסיכום

* מגישים ללא חתיכות הפלפל האנגלי. ויש כאלה שמגישים גם ללא העלים (כמו הכוסברה והפטרוזיליה). למרות שציינתי שלדעתי הם מוסיפים המון טעם טוב למרק. אבל, ילדים, למשל, זה יכול להיות קשה לשכנע. אז אם לא אוהבים – אפשר להוציא את העלים. שימו לב שאם אתם במילא מתכננים להוציא אותם – אז כנראה תעדיפו להכניסם מראש כצרור עלים, מבלי לחתוך אותם קצוץ. (כדי שתוכלו פשוט להוציא בקלות את הצרור של העלים הירוקים כשהמרק מוכן).

* כדאי לדעת שהמרק בדרך כלל הכי טעים לאחר כיום במקרר. אבל לדעתי הוא מעולה גם כשהוא מוכן.

* ודאי שמתם לב גם שלאחר יום במקרר המרק יכול להתכסות בשכבת שומן (במיוחד אם הכנתם את המרק באותם המים של הרתחת העוף). את שכבת השומן הזו תוכלו להסיר בקלות על ידי הצמדת נייר סופג, אשר יספוג את כל השמן הזה בבת אחת.

* בנוסף, כדאי לתת למרק להתקרר כשעה (לפחות) לפני שמכניסים למקרר. וזאת כדי שסיר המרק החם לא יגרום לפיצוץ הזכוכית (אם הנחתם את הסיר החם על מגש זכוכית במקרר). אך אל תחכו יותר מדי זמן עם ההכנסה למקרר, כי זה עלול לגרום להתפתחותם של חיידקים.

* לפני ההכנסה למקרר אפשר (וכדאי) להוציא את שני חצאי הבצל השלמים, אשר גורמים למרק להחמיץ יותר במקרר. ואפשר גם להוציא חלק מהעלים הירוקים, כי הם ממשיכים להוציא טעם חזק נוסף, גם בעת האחסון במקרר.

* אם אתם רוצים מרק עם ירקות קטנים מאוד, תחתכו את הירקות קצוץ. ואילו אם אתם רוצים מרק שמרגישים בו יותר את טעם הגזר, תפוחי האדמה ושאר הירקות – אז תחתכו אותם מעט גס יותר. ואילו אם אתם רוצים רק את מי המרק, ולא מתכוונים לאכול את הרקות, אז אתם יכולים בהחלט לחתוך את הירקות גס מאוד (למשל לחתוך גזר גדול לרוחב, כמו טבעות, ל-3 או 4 חתיכות בלבד).

מתכונים למרקים עם אטריות

מתכון למרק עוף עם אטריות דקיקות

אולי שמתם לב לכך שהמרק לא תמיד משביע, גם אם אוכלים עם עוף. ואולי בשל סיבה זו אתם מחפשים מתכון למרק עוף עם אטריות וירקות. ולכן כדאי שנבין גם איך להכין אטריות למרק. אז להלן 2 הדרכים העיקריות להכנת אטריות למרק עוף:

1. מוסיפים אטריות דקות ב-3 הדקות האחרונות של בישול המרק, לסיר של המרק. מערבבים ובוחשים כל דקה בערך. וזהו, הצלחתם להכין מרק עוף עם ירקות ואטריות.

2. מכינים את האטריות בסיר נפרד עם מים רותחים, במשך 2-3 דקות.

הדרך השניה היא המומלצת יותר, כי אם האטריות “יהרסו” הן לא יפגעו במרק. ובנוסף האטריות מעניקות למרק צבע סמיך ושונה, בשל העמילן המתפרק מהאטריות. כך שאם אתם רוצים מרק צח וצלול יחסית, חשוב שתכינו את האטריות בנפרד. ויתרון נוסף להכנת האטריות בנפרד הוא האפשרות להגיש את המרק בלי אטריות, עם קצת אטריות או עם הרבה אטריות – בהתאם להחלטתו של כל סועד.

עד כאן לפוסט זה על מתכון למרק עוף עם ירקות – עם או בלי אטריות 🙂

ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במתכונים הבאים:

מתכון ללביבות ירק
איך להכין שקשוקה 
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
מתכונים לארוחת בוקר
מתכון לעוף שלם בתנור
סלמון בתנור ברוטב טריאקי 
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לפירה מנצח
סלמון בסיר ברוטב מרוקאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!