איך להכין עוגת שוקולד – אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית לעוגה בקוטר 24 ס”מ.
2. שמים את הביצים (שוברים בזהירות עם מזלג), הסוכר, השמן, המים, החלב, המלח ותמצית הוניל בקערה גדולה. וטורפים ידנית עם מטרפה את כל המצרכים, עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מכניסים לקערה חצי כוס אבקת קקאו, כוס וחצי קמח וכפית וחצי אבקת אפייה. ואז מערבבים וטורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ושוקולדית.
4. מעבירים את הבלילה השוקולדית מהקערה לתבנית המשומנת, ומפזרים את השוקולד הקצוץ (שגורד במגרדת) מעל העוגה שבתבנית.
5. אופים את העוגה במשך כחצי שעה עד 45 דקות. יש לאפות עד שהקיסם שאתם נועצים במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6. מצננים לפני הציפוי. בזמן זה מכינים את הציפוי השוקולדי: קוצצים את השוקולד (כ-125 גרם) ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה וממיסים יחד במיקרוגל, עד שהתערובת הנמסה אחידה (כ-10 שניות בכל פעם).
7. יוצקים את הציפוי על העוגה ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
וזהו, לאחר מכן אפשר ורצוי לקשט את העוגה, ולהגיש.
אפשר לאכול את העוגה קרה (ישר לאחר ההוצאה מהמקרר), או חמה (לאחר חימום של כמה שניות במיקרוגל או כמה דקות בתנור).